V Očovej budú súťažiť parašutisti

Elita najrýchlejších slovenských parašutistov sa v sobotu predstaví v Očovej na Majstrovstvách Slovenska v pilotovaní vysokorýchlostných padákov.

29.07.2016 12:13
debata

Svoje schopnosti si parašutisti zmerajú počas adrenalínového preteku na očovskom letisku. Ide o nultý ročník týchto majstrovstiev, keď toto unikátne športové podujatie organizátori po prvýkrát pripravili predovšetkým pre verejnosť. Začne sa o 9. hodine dopoludnia a skončísa o ôsmej večer.

Canopy piloting, oficiálne mdzinárodné pomenovanie tohto typu súťaže, zastrešuje mimoriadne atraktívne, miestami až dych vyrážajúce disciplíny. Je to pomerne nová, moderná parašutistická disciplína, kde sa rýchlosť pristátia športovca rovná takmer 120 km/hod.

Súťažiť sa bude v troch disciplínach – vzdialenosť, rýchlosť a presnosť. Okrem súťažných skokov je pre návštevníkov pripravený zaujímavý program. Pozrieť si môžu leteckú akrobatickú show, ukážku motorového paraglidingu, zoskoky reprezentantov Slovenska v presnosti pristátia či ukážku tandemového zoskoku.

Pre návštevníkov je pripravená oddychová zóna so sedacími vakmi a dekami, stravovacia zóna, ale aj zábavná zóna s nafukovacím hradom a šmýkačkami pre deti i relaxačná a infozóna.

Počas celého podujatia môžu návštevníci využiť akciové ceny na vyhliadkové lety a tandemové zoskoky. Zaujímavé ceny čakajú na nich v tombole a každý dostane darček na pamiatku.

Majstrovstvá v Očovej organizuje Skydiving club Banská Bystrica, spoločnosť padaj.sk a Parašutistický klub SNA.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #parašutisti #paraglajding #Canopy piloting #Očová #tandemový zoskok