Bystričania obnovujú mestské škôlky

Banská Bystrica pokračuje v obnove svojich škôlok, ktorých údržba bola dlhé roky zanedbávaná. S rekonštrukciami mesto začalo už minulý rok. Okrem vynovenia materských škôl rozširuje aj ich kapacity.

29.07.2016 17:00
materská škola, banská bystrica Foto:
Nová trieda Materskej školy Družby na Fončorde by mala byť realitou už budúci mesiac.
debata (4)

Stavebný ruch v týchto dňoch vládne v Materskej škole Profesora Sáru. Výmenu 175 starých okien a dvier ukončili v škôlke na Ceste k nemocnici 37, kde čiastočne stavebné úpravy mesto urobilo kvôli havarijnému stavu ešte vlani.

„Počas letných prázdnin sme sa vo vybraných škôlkach zamerali na výmenu starých okien a dverí za plastové, vrátane žalúzií. Predpokladaná hodnota týchto prác na oboch škôlkach bola takmer 130-tisíc eur. Verejným obstarávaním sa nám podarilo ušetriť zhruba 52-tisíc eur. V týchto dňoch sa pracuje aj na uzatvorení terasy v Materskej škole Tulská 26 na sídlisku Fončorda, čím vznikne niekoľko ďalších miest pre malých predškolákov," hovorí prednosta banskobystrického mestského úradu Martin Adamec.

Mesto súčasne pripravuje aj ďalšie projekty pre škôlky vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti. Po zdĺhavom procese verejného obstarávania je v plnom prúde už aj realizácia projektu rozšírenia kapacít Materskej školy Družby na Fončorde, financovaná z dotácie ministerstva školstva vo výške 44-tisíc eur. „Nová trieda s modernými edukačnými pomôckami by mohla byť realitou už nasledujúci mesiac," doplnil Adamec.

Na rekonštrukciu ďalších mestských škôlok banskobystrická samospráva požiadala o nenávratný finančný príspevok z eurofondov. V prípade ich získania by sa stavebné úpravy zamerali na zateplenie budov, modernizáciu vykurovacích systémov, výmenu okien, dverí, osvetlenia i vybudovanie bezbariérových vstupov.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #materské školy