Sídlisko v Banskej Bystrici oživí Susedské popoludnie

Burza kníh či oblečenia, program pre deti aj prednáška o vtáctve. To všetko ponúka Banskobystričanom Susedské popoludnie, ktoré sa uskutoční v nedeľu. Podujatie sa začne o 15. hodine na Sídlisku, na priestranstve Triedy SNP. Na svoje si prídu všetky vekové kategórie, od detí až po seniorov.

31.07.2016 08:00
debata

O 16. hodine je na programe divadelné predstavenie Polepetko v podaní divadla Clipperton. O hodinu neskôr čaká návštevníkov čaká envirovzdelávanie o vtáctve, ktoré žije na Sídlisku.

Súčasťou akcie je tiež susedská burza. „Týka sa kníh, bižutérie, oblečenia, rôznych umeleckých predmetov. Občerstvenie pripravíme, ale budeme radi, ak si so sebou prinesiete niečo malé pod zub, deku na sedenie a hrnček,“ dopĺňa Lucia Rossová z občianskeho združenia EnviroFuture, ktoré podujatie pripravilo v spolupráci s občianskym združením Umenie na Hornej.

EnviroFuture sa venuje zveľaďovaniu verejných priestorov a v minulom roku si vybrali banskobystrické Sídlisko. „Vlani sme doplnili v tejto lokalite dve lavičky, jedenásť smetných košov, namaľovali sme 59 lavičiek a zrealizovali prvú etapu skrášlenia starej nefunkčnej fontány. Začiatkom roka sme tu osadili 12 vtáčích búdok,“ sumarizuje Rossová.

Eva Ščepková zo združenia EnviroFuture dopĺňa, že aj v tomto roku sa uchádzajú o granty, aby mohli pokračovať v oživení tejto lokality. „Chceme zrealizovať ďalšie nápady od obyvateľov na zlepšenie tejto lokality, ktoré sme pozbierali v rámci plánovacieho stretnutia počas leta minulý rok,“ uviedla Ščepková.

V pláne majú desať dobrovoľníckych brigád, počas ktorých vznikne na Sídlisku trvalkový záhon, opravia staré kvetináče a skrášlia staré betónové kruhy pri bývalej Leninovej soche. Pripravia tiež architektonickú súťaž, kultúrne a osvetové enviropodujatia, susedské pikniky a burzy.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Banská Bystrica