Bystričania si vychutnajú čaj o piatej

Nedeľné popoludnie môžu prežiť Banskobystričania v príjemnom prostredí mestského parku. Vychutnajú si nielen čaj, ale aj vystúpenia tanečníkov a komorného orchestra Mladosť.

14.08.2016 09:00
debata

Čulý spoločenský ruch, ktorý v minulosti pulzoval v mestskom parku na Tajovského ulici, znova ožíva. Priamo v jeho strede, kde kedysi slúžil drevený altánok ako hudobný pavilón, je v nedeľu popoludní, pripravené podujatie Čaj o piatej.

Mestský park bol považovaný za miesto oddychu, príjemných prechádzok a posedení, stretávania sa rodín i romantických prechádzok zaľúbencov. Počas nedieľ a sviatkov vítal obyvateľov mesta na koncertoch, mnohokrát bol miestom ľudových zhromaždení.

„Chceme do parku pritiahnuť čo najviac Banskobystričanov, preto oživujeme tradíciu promenádnych koncertov nielen pre skôr narodených obyvateľov mesta. Vítané sú všetky vekové kategórie. Podujatia tohto typu by sme chceli v altánku realizovať pravidelne a v zimných mesiacoch ich presunúť do Robotníckeho domu," uviedol prvý zástupca primátora Banskej Bystrice Jakub Gajdošík.

K zvýšeniu atraktivity tohto priestoru by mohla pomôcť jeho revitalizácia. Samospráva má ambíciu mestský park obnoviť z eurofondov. Celý zámer obnovy parku by vychádzal z filozofie jeho pôvodnej podoby – okružno-lúčovitých alejí v kontraste s trávnatými plochami.

„Našim cieľom je skvalitniť zeleň, presvetliť park, doplniť mobiliár či osvetlenie. Keďže ide o národnú kultúrnu pamiatku, každý zásah a činnosť musíme odkomunikovať s Krajským pamiatkovým úradom, " doplnil Gajdošík.

V prípade nepriaznivého počasia podujatie presunú na iný termín.

debata chyba
Viac na túto tému: #Banská Bystrica