Na Liptove pribúdajú krádeže áut, upozorňuje polícia

Od začiatku leta zaznamenali na Liptove nárast krádeží áut a vlámaní do nich. Ide najmä o značky škoda.

14.08.2016 17:17
debata (27)

Vodiči by podľa polície mali častejšie kontrolovať svoje vozidlá cez deň a v nočnom čase. „Vo vozidle nenechávajte veci, ktoré lákajú zlodejov a auto vždy skontrolujte, či je riadne zatvorené a zamknuté. Ak nájdete svoje vozidlo vykradnuté alebo poškodené, ničoho sa nedotýkajte a ihneď volajte políciu na číslo 158,“ uviedla preventistka z Okresného riaditeľstva PZ v Ružomberku Gabriela Tkáčová.

Na Liptov ako turisticky vyhľadávanú lokalitu cez leto zavítajú tisíce turistov, preto by podľa polície aj majitelia ubytovacích zariadení mali zabezpečiť vyššiu bezpečnosť ich vozidiel. „Snažte sa poskytnúť bezpečné parkovanie pre svojich hostí v uzavretých priestoroch, otvorené parkoviská pred penziónmi priebežne skontrolujte aj v nočnej dobe, respektíve v skorých ranných hodinách,“ apeluje Tkáčová.

Škodu Octavia sa začiatkom mesiaca pokúsil odcudziť neznámy páchateľ v kukle z parkoviska pri hoteli v areáli aquaparku v Bešeňovej. „Bez zjavného poškodenia zámky na dverách vodiča vnikol do vozidla, vybral plastový kryt z riadiacej páky a aj plast medzi volantom a prístrojovou doskou s tachometrom. Našťastie ho zbadala návštevníčka hotela, páchateľ ušiel,“ priblížila jeden z prípadov. Smutnejší záver mal v tých istých dňoch ďalší prípad z Bešeňovej, kedy neznámy páchateľ ukradol českému turistovi škodu Superb. Polícia po páchateľovi naďalej pátra.

Od začiatku júna v liptovskomi­kulášskom okrese zlodeji ukradli tri autá a dve motorky. „Čo sa týka tejto trestnej činnosti, tak je u nás relatívne stabilná bez zvýšeného nápadu,“ potvrdil to Radoslav Trnka z Okresného riaditeľstva PZ v Liptovskom Mikuláši. Od začiatku roka v okrese ukradli 21 áut a štyri motorky. Polícia v Mikuláši eviduje 42 skutkov prípadov krádeží vlámaním do motorových vozidiel.

27 debata chyba
Viac na túto tému: #autá #krádeže #Liptov