Tretí vek ovládol bratislavské Hviezdoslavovo námestie

Ako si aj na dôchodku dlhé roky udržať dobré zdravie, ako žiť kvalitne a aktívne. Ako cvičiť telo aj ducha, neustále sa vzdelávať, tvoriť krásne veci, ale aj ako sa ubrániť "šmejdom“ a iným podvodníkom. To boli témy podujatia Tretí vek na námestí, ktoré v sobotu ovládlo Hviezdoslavovo námestie v centre Bratislavy.

27.08.2016 17:23
Tretí vek, Bratislava Foto:
Stánok vrámci podujatia Tretí vek na námestí v Bratislave.
debata (1)

Po celý deň tu znela aj hudba, nielen dychovka a ľudovky, ale tiež džez, folk či pop. Veď aj keď mladí si to neuvedomujú, práve generácia dnešných sedemdesiatnikov zažila ten pravý ošiaľ z Beatles…

Hudobný program na Hviezdoslavovom námestí. Foto: Pravda
Tretí vek Hudobný program na Hviezdoslavovom námestí.

"Som rád, že aj problematika našich seniorov sa konečne dostáva do povedomia verejnosti. Donedávna bola totiž len na okraji spoločenského záujmu, aj keď vek dožitia sa stále zvyšuje a preto sa týka čoraz väčšieho počtu ľudí,“ povedal Miloš Nemeček, seniorský aktivista z občianskeho združenia Bagar, ktoré patrilo k spolurganizátorom akcie konanej pod záštitou samosprávy bratislavského Starého Mesta.

OZ Bagar spolu s partnerským združením Kreatívny klub Luna na námestí opäť propagovali aj svoj projekt a zároveň súťaž Senior Friendly, ktorého cieľom je predstaviť a oceniť rôzne subjekty ústretové k staršej generácii a ochotné rôznymi benefitmi a aktivitami umožniť jej plnší a bohatší život.

"Do súťaže sa možno prihlásiť ešte do 15. septembra. Teší nás, že sa nám už doteraz ozvali aj viaceré veľké firmy, ktoré sa aktívne zapájajú do pomoci starším. Apelujem však aj na seniorov jednotlivcov, ktorí majú v tomto smere akúkoľvek pozitívnu skúsenosť, aby svojich pomocníkov a ochrancov takisto nominovali,“ zdôraznil Nemeček. Ako dodal, viac o celom podujatí sa možno dozvedieť na stránke www.seniorfriendly.sk.

Hudobný program na Hviezdoslavovom námestí. Foto: Pravda
Tretí vek Hudobný program na Hviezdoslavovom námestí.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #seniori