Chceme lepšiu krajinu: Na Námestí SNP protestovali aj známe osobnosti

Okolo 500 ľudí sa zišlo v utorok večer na bratislavskom Námestí SNP s heslom "Chceme lepšiu krajinu!". Medzi osobnosťami, ktoré vystúpili na pódiu, nechýbali Milan Kňažko či Richard Stanke.

27.09.2016 20:20
zhromaždenie, chceme lepšiu krajinu Foto: ,
Zhromaždenie: Chceme lepšiu krajinu.
debata (345)

Verejné zhromaždenie s názvom „Chceme lepšiu krajinu!“ sa konalo na bratislavskom Námestí SNP za účasti hercov, ochranárov, občianskych aktivistov a hudobných skupín.

Témou zhromaždenia bola korupcia, demokracia, odpolitizovanie súdov, polície či médií, sociálny systém slúžiaci občanov ale aj ochrana podnikateľov, prírody a kultúrneho dedičstva.

„Nechceme žiť v krajine, kde občiansku spoločnosť nahradila vláda oligarchov, kde miesto demokracie vládne straníckosť a klientelizmus,“ uvádza sa vo výzve, ktorú prečítali organizátori.

Účastníci vyzvali premiéra Roberta Fica, aby v súvislosti s kauzami Bašternák či Marco a Čistý deň s okamžitou platnosťou odvolal z funkcie ministra vnútra Roberta Kaliňáka a ministra práce, sociálnych vecí a rodiny Jána Richtera. Predsedu parlamentu Andreja Danka vyzvali, aby okamžite odstúpil z funkcie pre nejasné financovanie SNS a pre kroky, ktoré vedú k okliešťovaniu demokracie. Vo výzve tiež požiadali o odvolanie Viery Tomanovej z postu komisárky pre deti.

Na pódium sa na Námestí SNP postavila aj matka Natálie zo zariadenia Čistý deň. Zaznela tiež pieseň na protest ku kauze podozrenia zo zneužívania v Galante „Vitajte v pekle“.

© Autorské práva vyhradené

345 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #protest #zhromaždenie