Summit prinesie v Bratislave obmedzenia, cesty neuzavrú

V súvislosti s Bratislavským parlamentným summitom, ktorý bude v dňoch 6. až 7. októbra, čakajú hlavné mesto minimálne dopravné obmedzenia. Mesto napriek summitu nebude dopravne uzavreté, všetky kolóny, ako aj presuny delegácií budú počas plnej dopravnej prevádzky.

29.09.2016 09:13
Summit Bratislava 16 september Foto: ,
Bezpečnostné opatrenia v centre Bratislavy počas summitu lídrov EÚ.
debata (2)

Druhý deň summitu, teda v piatok 7. októbra, budú parlamentní lídri rokovať v mestskej časti Staré Mesto v Bratislave. Koniec rokovania, ako aj presun lídrov v smere na bratislavské letisko a smerom na Viedeň sa bude konať v čase najväčšej dopravnej špičky od 14-tej hodiny. „Snaha organizátorov z Národnej rady SR je, aby sa summit organizačne čo najmenej dotkol bežného života obyvateľov a preto sa nebudú uzatvárať ani žiadne príjazdové cesty,“ uvádzajú organizátori

V súvislosti s pripravovaným summitom tiež Kancelária NR SR odporučila ministerstvu školstva vydať pokyn príslušným školám v mestských častiach v Bratislave, aby v uvedenom čase pre žiakov vyhlásili náhradné voľno. Presun žiakov smerom do školy, ale aj smerom zo školy môže byť podľa organizátorov pomerne náročný a pre rodičov obmedzujúci. Z organizačných a bezpečnostných dôvodov bude vo štvrtok 6. októbra obmedzený aj vstup do areálu Bratislavského hradu a pohyb v ňom.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #doprava #summit #obmedzenia