Na východe Slovenska zasahovali kukláči, zatkli mladíka podozrivého z vraždy

Šestnásťročného mladíka zo Župčian pri razii v rodinnom dome zadržala polícia. Zásah súvisel s brutálnou vraždou 43-ročného muža spred dvoch týždňov. Na vypočúvanie, pri ktorom bola aj matka zadržaného, podľa dostupných informácií, neskôr zobrali aj jeho brata.

10.10.2016 09:56 , aktualizované: 15:30
debata (32)

Raziu polícia urobila ráno, pričom úplne uzatvorila jednu z ulíc a prehľadávala rodinný dom. Župčiansky starosta František Novotný bol včera mimo obce. To, že sa v dedine niečo deje, sa dozvedel len z telefonátov miestnych a novinárov. „Neviem vám k tomu povedať nič,“ reagoval na telefonát Pravdy. Nič bližšie sme sa nedozvedeli ani na obecnom úrade. Zhovorčivejšia však bola mladá žena, ktorá chce zostať v anonymite a mladíka pozná. „Všetci sme z toho zhrození. Bol taký pokojnejší, mal síce nejaké menšie problémy, ale bol slušný, spoločenský. Nikomu sa ani veriť nechce, že by mohol byť do niečoho takého zamotaný,“ povedala. V rodine je päť súrodencov, ktorí žijú s matkou.

Polícia sa k zásahu v pondelok bližšie vyjadrovať nechcela. Podľa prešovskej krajskej policajnej hovorkyne Jany Migaľovej v Župčanoch zasahovali viaceré policajné zložky, vrátane prešovských kriminalistov a pohotovostného policajného útvaru. „Ak to procesná situácia dovolí, budeme verejnosť okamžite informovať v čo možno najväčšom rozsahu,“ uviedla s tým, že tlačová beseda k objasneniu obzvlášť závažného zločinu vraždy, ku ktorému došlo 25. septembra tohto roku v katastri obce Župčany, bude už v utorok.

Išlo o vraždu 43-ročného muža z okresu Spišská Nová Ves. Zohavené telo nebohého našiel miestny manželský pár pred dvoma týždňami počas nedeľnej prechádzky. Objavili ho dobodané v kríkoch za dedinou. Zavraždený muž mal viaceré bodnorezné rany na hlave, krku, rukách a trupe. Zomrel na vykrvácanie.

„U takýchto mladých ľudí, ale aj mladších, brutalita býva niekedy rozsiahla a veľmi prehnaná. Vyplýva to z toho, že sa cítia menej skúsení a slabší oproti staršej obeti, preto vložia do činu viac sily, lebo chcú mať istotu, že čin aj dokonali,“ myslí si bývalý kriminalista Matej Snopko. Dodáva, že úlohu v takýchto prípadoch môže zohrať aj to, že po možnej prípadnej hádke sa dostáva mladý páchateľ do takého citového vzrušenia, že začne bezhlavo bodať.

32 debata chyba
Viac na túto tému: #kukláči #Východné Slovensko #podozrenie z vraždy