Pacienti v Levoči sa dočkali vynovených očných ambulancií

Pacientov očných oddelení vo Všeobecnej nemocnici s poliklinikou v Levoči patriacej do skupiny Agel čaká príjemnejšie čakanie na vyšetrenie. Aj samotné vyšetrenie zraku bude pre nich komfortnejšie.

23.11.2016 17:29
levoča, nemocnica, očná klinika, Foto:
Otvorenie nového očného pracoviska malo slávnostný ráz.
debata

Pozitívne zmeny prinieslo kompletné zrekonštruovanie očných ambulancií, čakárne, sociálneho zariadenia a aj zázemia pre personál. Majiteľ nemocnice investoval do týchto zmien 75-tisíc eur. Nové priestory v stredu otvorili.

V zmodernizovaných ambulanciách je umiestnený aj nový očný koherenčný tomograf, ktorý výrazným spôsobom zvýši kvalitnejšie poskytovanie zdravotnej starostlivosti. Hovorkyňa spoločnosti Agel Marta Csergeová povedala, že v rámci kompletnej renovácie ambulancií vymenili elektroinštalačné rozvody, rozvody vody, kúrenia a aj radiátory.

Došlo tiež k úprave povrchov stien, podláh, zníženiu stropu, rozšíreniu čakárne s vybudovaním sociálnych zariadení pre imobilných pacientov a rozšíreniu zázemia pre lekárky a personál. Zakúpili aj nový nábytok. Renováciu priestorov stihli za tri mesiace.

Zakúpenie nového očného koherenčného tomografa poskytne lekárom možnosť rýchlych a adekvátnych údajov o zdravotnom stave pacientov, na základe čoho sa môžu rozhodnúť pre najvhodnejšiu liečbu.

„Vyšetrenie na tomto prístroji je bezbolestné a trvá iba pár minút. Infračervené svetlo skenuje jednotlivé vrstvy sietnice a nervových vlákien zrakového nervu, čo nám umožní skvalitniť diagnostiku ochorení tak sietnice ako aj zrakového nervu. Vďaka výbornej optike a softvérovému vybaveniu nám prístroj vypracuje analýzy a grafické zobrazenie výsledkov,“ opisuje funkciu prístroja lekárka očnej ambulancie Nataša Počubayová.

V levočskej nemocnici budú v zmodernizovaných priestoroch dve očné ambulancie a to päť dní do týždňa.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Levoča