Ružinov prijal návrh o prevode pozemkov na Nivách

Ružinovskí poslanci schválili návrh o prevode vlastníckeho práva pozemkov v katastrálnom území Nivy na Národnú diaľničnú spoločnosť (NDS). Rozhodli o tom na zasadnutí miestneho zastupiteľstva.

24.11.2016 12:34
debata (1)

Dôvodom zmeny majetkoprávneho usporiadanie vlastníckych vzťahov k pozemkom je rekonštrukcia diaľnice D1 Bratislava – Križovatka Prievoz a realizácia stavby „Rýchlostná cesta R7 Bratislava Ketelec – Bratislava Prievoz“.

V prijatom návrhu uznesenia je uvedené, že NDS musí kúpnu zmluvu podpísať do 90 dní od jeho schválenia ružinovským miestnym zastupiteľstvom. Ak kúpnu zmluvu kupujúci v uvedenom termíne nepodpíše, toto uznesenie stratí platnosť. Poslanci Ružinova schválili predaj pozemkov v katastrálnom území Nivy pod bratislavský obchvat Národnej diaľničnej spoločnosti ešte na septembrovom zasadnutí zastupiteľstva. Za predaj dostane Ružinov 1 724 141,80 eura. Ceny pozemkov stanovili na základe znaleckých posudkov. Podľa spracovateľky návrhu na predaj týchto pozemkov NDS Alice Kučerovej “diaľnica a rýchlostná cesta odľahčia Bratislavu od tranzitnej dopravy, ktorá smeruje do Rakúska a Maďarska, a tiež rozdelia dopravu, ktorá prichádza cez hranice mesta“.

Poslanci schválili návrh o nájme časti pozemku v katastrálnom území Nivy pre Národnú diaľničnú spoločnosť, aby tu mohla rekonštruovať diaľnicu D1 Bratislava – Križovatka Prievoz. Pozemok sa dočasne využije na umiestnenie vysokonapäťového vedenia. V návrhu uznesenia je taktiež podmienka, podľa ktorej musí byť nájomná zmluva podpísaná do 90 dní od schválenia uznesenia v miestnom zastupiteľstve. V prípade, že zmluvu nájomcom nepodpíše v uvedenom termíne, toto uznesenie stratí platnosť.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #R7 #pozemky #NDS #Ružinov