Cultus Ružinov nesúhlasí s výsledkom kontroly

Miestna dcérska spoločnosti Cultus Ružinov a.s. nesúhlasí so správou kontrolóra bratislavskej mestskej časti Ružinov Günthera Furina. Uviedla to riaditeľka spoločnosti Andrea Kozáková. V správe o výsledku kontroly v spoločnosti Cultus Ružinov je uvedených 32 porušení zákona v období rokov 2015 až 2016.

24.11.2016 14:00
debata (1)

"Podľa zákona je miestny kontrolór povinný k správe o výsledku kontroly predložiť aj námietky a vyjadrenie kontrolovaného subjektu. Zo strany miestneho kontrolóra došlo v procese kontroly našej spoločnosti k viacerým závažným porušeniam zákona, uvedenú skutočnosť sme na miestnom zastupiteľstve predniesli a vzhľadom na závažnosť porušení miestneho kontrolóra si dovoľujeme spochybniť priebeh a výsledky kontroly a máme za to, že sa preukáže, že výsledok kontroly je neplatný, uviedla Kozáková.

Najzávažnejšie porušenie vidí Cultus Ružinov v tom, že sa kontrolór nevysporiadal našimi námietkami a tie odignoroval, pričom bol povinný aj tieto predložiť a zapracovať ich do správy. Spoločnosť podľa Kozákovej potrebuje v tejto veci zvážiť všetky právne kroky.

Podozrivé nákupy

V správe ružinovského kontrolóra je uvedených 32 porušení zákona v období rokov 2015 až 2016. Podľa neho kontrola napríklad zistila, že spoločnosť Cultus Ružinov objednala bez verejného obstarávania ubytovanie za viac ako 6 700 eur či uzavrela zmluvu na projekt rekonštrukcie Domu kultúry Ružinov za 4 600 eur s firmou, ktorá sa na verejnom obstarávaní nezúčastnila. V správe kontrolóra sa tiež uvádza aj to, že za verejné peniaze spoločnosť nakúpila mobilné telefóny značky iPhone bez toho, aby vyhlásila verejné obstarávanie.

Spoločnosť bola už v minulosti kritizovaná za nákup auta značky SUV Nissan v hodnote 27-tisíc eur pre riaditeľku Cultusu, ktoré používa aj na súkromné účely. Kontrolór uviedol, že firma výberové konanie na nákup tohto auta nezrušila napriek tomu, že sa do súťaže prihlásil len jeden záujemca.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #Ružinov #Cultus