Rekonštrukcia podchodu na Trnavskom mýte dostala zelenú

Developerská spoločnosť Immocap, ktorá pripravuje rekonštrukciu podchodu na Trnavskom mýte, podpísala nájomnú zmluvu s bratislavským magistrátom. Dlho očakávaný projekt rekonštrukcie sa tak môže oficiálne začať.

30.11.2016 11:55
trnavské mýto, podchod Foto:
Vizualizácia podchodu na Trnavskom mýte.
debata
„Sme radi, že to, čo bolo doteraz iba v rovine plánov, sa týmto podpisom stáva naozaj realitou. Trnavské mýto ako dôležitý dopravný uzol, si zaslúži pekný, plne funkčný a najmä bezpečný a bezbariérový podchod, preto chceme ďalej postupovať tak, aby sme mohli začať so samotnými rekonštrukčnými prácami čo najskôr,“ uviedol Martin Šramko, generálny riaditeľ spoločnosti Immocap. 

Investor môže začať s projekčnými prácami na podchode, ktoré potrvajú približne tri až štyri mesiace. Hneď potom sa pustí do povoľovacích procesov potrebných na realizáciu stavebných prác. Samotná rekonštrukcia a revitalizácia verejného priestranstva potrvá približne rok od ukončenia všetkých potrebných náležitostí. Ak pôjde všetko podľa plánu, podchod na Trnavskom mýte by mal začať slúžiť verejnosti už na jar 2018.

Podchod obnoví investor obchodného centra na Metodovej ulici, zámerom je kompletne ho vynoviť nielen po funkčnej stránke, ale aj architektonickej a zmeniť ho na bezpečný verejný priestor. Podchod, bez eskalátorov, má firma Immocap Group za nájomné jedno euro na pätnásť rokov. Podmienkou je minimálna investícia 1 082 790 eur bez DPH a dodržanie harmonogramu prác.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #rekonštrukcia #Trnavské mýto #podchod