Stanica Nivy má územné rozhodnutie, investor ukázal nové vizualizácie

Nová autobusová stanica na Nivách má právoplatné územné rozhodnutie a projekt sa tak blíži k začiatku realizácie. Momentálne pracuje na získavaní stavebných povolení. Počas výstavby novej autobusovej stanice budú môcť cestujúci využívať náhradnú stanicu na Bottovej ulici.

30.11.2016 13:30
debata (2)
Vizualizácia zelenej strechy na autobusovej... Foto: HB Reavis
nivy13 Vizualizácia zelenej strechy na autobusovej stanici.
Vizualizácia zelenej strechy na autobusovej... Foto: HB Reavis
nivy12 Vizualizácia zelenej strechy na autobusovej stanici.

„Projekt Stanice NIVY získal právoplatné územné rozhodnutie, pričom aktuálne čakáme na príslušné stavebné povolenia. Čas potrebný na získanie potrebných povolení naplno využívame na prípravné práce, v rámci ktorých sme už odstránili lávku a staré koľaje a aktuálne asanujeme pôvodné objekty pohrebníctva. Okrem toho sme pripravili nové vizualizácie projektu, ktoré sme predstavili na medzinárodnom retailovom veľtrhu MAPIC vo francúzskom Cannes,“ uviedol výkonný riaditeľ HB Reavis pre Slovensko Adrián Rác.

Foto: HB Reavis
nivy4
Foto: HB Reavis
nivy

Koncept Stanice NIVY navrhla britská architektonická kancelária Benoy v spolupráci so slovenským ateliérom Siebert + Talaš. Stanica bude výnimočná modernou mestskou tržnicou. Súčasťou novej stanice bude aj 125 metrov vysoká výšková budova, ktorá prinesie približne 30-tisíc metrov štvorcových kancelárskych priestorov na 29 poschodiach.   Súčasťou projektu bude viacero detských zón a zelená strecha s rozlohou dvoch futbalových ihrísk. Vonkajšie átrium bude napojené na tržnicu a bude sa dať využívať na rôzne kultúrno-spoločenské podujatia, počas sezóny bude tento priestor slúžiť na rozšírenie kapacity tržnice.

+11

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #autobusová stanica #Nivy