Petržalka má na zimnú údržbu vyčlenených 300-tisíc eur

Bratislavská mestská časť Petržalka má na tohtoročnú zimnú údržbu vyčlenených 300-tisíc eur, zimná pohotovosť sa v mestskej časti končí 15. marca budúceho roka.

06.12.2016 15:30
debata

„Tento termín však môže byť ovplyvnený mimoriadnymi poveternostnými vplyvmi, vtedy operačný štáb zimnej služby určí termín nástupu a ukončenia zimnej služby mimo týchto termínov,“ uviedla Silvia Vnenková z tlačového oddelenia petržalského miestneho úradu.

O niektoré cesty v Bratislave sa stará magistrát, ďalšie majú na starosti bratislavské mestské časti. Petržalka zabezpečuje zimnú službu prostredníctvom Miestneho podniku verejnoprospešných služieb Petržalka v zmysle „Operačného plánu zimnej služby na zimnú sezónu 2016/2017“. O zimnú údržbu sa stará tridsaťjeden pracovníkov so siedmimi kusmi techniky. Samospráva udržiava chodníky pozdĺž komunikácií II. a III. triedy. Ďalej sú to prístupové chodníky k materským a základným školám, zdravotným zariadeniam, Domovu sociálnych služieb na Medveďovej 21, Domovu dôchodcov Polereckého i k Stredisku sociálnych služieb Mlynarovičova, celkovo merajú takmer 56 km. Petržalka sa stará aj o údržbu schodísk k terasám k bytovým domom vo svojej správe. Vo svojej správe má aj cesty III. triedy a priľahlé parkoviská v správe mestskej časti a prístupovú komunikáciu k nemocnici na Antolskej ulici, všetky v dĺžke viac ako 46 km.

Bratislavský magistrát má počas zimnej sezóny k dispozícii 43 sypačov, 11 multikár, jednu snehovú frézu a 86 ručných pracovníkov. Bratislavský magistrát zabezpečuje zimnú údržbu na miestnych komunikáciách I. a II. triedy a prejazdných úsekoch ciest I. až III. triedy v celkovej výmere 4 374 518 metrov štvorcových. Starajú sa aj o zimnú údržbu námestí, verejných priestranstiev, zastávok MHD, chodníkov a lávok na mostoch vo výmere 306 937 metrov štvorcových.

debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #Petržalka #zimná údržba