Bratislava bude v roku 2017 hospodáriť s vyše 343 miliónmi

Hlavné mesto SR Bratislava bude v novom roku hospodáriť so sumou vyše 343 miliónov eur. Rozhodli o tom bratislavskí mestskí poslanci na zasadnutí mestského zastupiteľstva. Rozpočet hlavného mesta na rok 2017 má najvyššie výdavky v oblasti školstva, vzdelávania a voľného času i v sociálnej oblasti.

08.12.2016 17:42
debata (1)

Jednou z oblastí, ktorá počíta s najväčším zvýšením peňazí oproti návrhu rozpočtu na tento rok, je verejná infraštruktúra. Sú to najmä výdavky spojené s vytváraním predpokladov pre územný rozvoj mesta, kvalitu a rozvoj cestnej a pešej infraštruktúry, cyklotrás a parkovísk, rozvoj nosného dopravného systému a zelene.

Bratislava chce v budúcom roku budovať aj nové cyklotrasy, ako napríklad Starohájska, Alstrova – Pekná Cesta, Rožňavská – úsek Tomášikova. Stavať chcú aj nové parkoviská v lokalite Pri Kríži či Röntgenová. V oblasti infraštruktúry verejných priestranstiev chcú budovať nové parky v Karlovej Vsi, Pri Kríži, v lokalitách Svoradova a Pod záhradami.

Mesto v rozpočte vyčlenilo aj peniaze na spoluúčasť pri projektoch financovaných Európskou úniou. Sú to projekty z oblasti dopravy a dopravnej infraštruktúry. V roku 2017 budú pripravovať pokračovanie električkovej trate do Petržalky až po Janíkov dvor, modernizovať chcú aj Karlovesko – Dúbravskú, Vajnorskú i Ružinovskú radiálu.

V rozpočte na rok 2017 sa plánuje realizovať výstavba náhradných nájomných bytov, nakoľko hlavné mesto je zo zákona 260/2011 povinné zabezpečiť do konca roka 2016 približne 580 náhradných nájomných bytov pre právoplatných žiadateľov.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #rozpočet