Cesty na Slovensku sú zjazdné, Svrčinovec je uzatvorený

Všetky sledované úseky diaľnic a rýchlostných ciest na území Slovenska sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne pokrytý čerstvým, miestami kašovitým snehom hrúbky 1 - 3 cm, na východnom Slovensku je prevažne vlhký až mokrý, informuje Slovenská správa ciest.

12.01.2017 10:08
debata

Cesty I., II. a III. triedy sú zjazdné. Povrch vozoviek je prevažne pokrytý vrstvou čerstvého až utlačeného snehu do 3 cm, na cestách nižších kategórií miestami do 5 cm. V obvode Tisovec a Hnúšťa je na cestách nižších kategórií miestami zľadovatený sneh do hrúbky 2 cm, v obvode Martin do hrúbky 4 – 5 cm.

Horské priechody sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne pokrytý vrstvou čerstvého až utlačeného snehu hrúbky 1– 3 cm, na HP Veľké Pole, Cukmantel, Látky – Prašivá, Vrchslatina, Šturec, Donovaly a Kremnické Bane do 4 – 5 cm a na HP Huty do 5 –1 0 cm. Na HP Zbojská je zľadovatený sneh hrúbky 2 cm.

Na hraničnom priechode Svrčinovec v smere do ČR je premávka zastavená pre problémy na českej strane. Horské priechody Donovaly a Šturec sú uzavreté pre nákladnú dopravu. V obci Kláštor pod Znievom je vyhlásený III. stupeň povodňovej aktivity. V obci sa na cestu III/1796 následkom mrazov vylieva potok.

Na ceste III/2442 Zvolen – Môťová po poruche vodovodu v úseku km 0,800 – 1,000 je poľadovica. Silné sneženie obmedzuje dohľadnosť do 100 m na D1 v úseku Čataj – Žilina a Liptovský Mikuláš – Poprad, R1 v úseku Trnava – Zvolen a na D2 v úseku Bratislava – Brodské a v okolí Čadce a Stakčína.

Na ceste I/66 HP Besník a na cestách v okresoch Námestovo a Tvrdošín sa tvoria snehové jazyky a záveje. Vplyvom počasia a poveternostných podmienok na celom území SR môže sneh naviaty na vozovky namŕzať alebo vplyvom silného vetra sa môžu vytvárať snehové jazyky.

Na ceste II/584 v úseku Srdiečko – Bystrá je potrebné použiť snehové reťaze pre všetku dopravu. Pre vozidlá nad 10 m je uzatvorený HP Šútovce a úsek cesty I/64 medzi Nitrianskym Pravnom a Fačkovským sedlom.

debata chyba
Viac na túto tému: #sneženie #zjazdnosť ciest #zima 2016