Pre požiar v Trnave evakuovali ľudí z dvoch desiatok bytov

Pre požiar bytu na Špačinskej ulici v Trnave evakuovali hasiči v stredu večer obyvateľov z ďalších dvoch desiatok bytov. Päť ľudí odviezli sanitky do nemocnice s podozrením na intoxikáciu splodinami horenia, niekoľkých ďalších ošetrili zdravotníci na mieste. Aby obyvatelia bytov nemrzli vonku, hasiči im pristavili autobus.

12.01.2017 10:31
požiar, trnava, Foto:
Požiar vznikol v spálni dvojizbového bytu, jeho príčiny budú predmetom ďalšieho vyšetrovania.
debata

"Po príchode na miesto hasiči zistili, že schodisko je totálne zadymené. Zamerali sa na záchranu a evakuáciu ľudí z 21 bytov,“ povedal krajský riaditeľ hasičov Vojtech Valkovič. Požiar vznikol v spálni dvojizbového bytu, jeho príčiny budú predmetom ďalšieho vyšetrovania. Po uhasení požiaru, odvetraní a skontrolovaní priestorov hasiči byty postupne odovzdávali ich vlastníkom.

Do Fakultnej nemocnice v Trnave z bytového domu podľa jej hovorkyne Anety Racikovej priviezli štyroch ľudí, po štandardnom ošetrení boli všetci v stabilizovanom stave prepustení domov.

Hasičov v Trnavskom kraji v stredu zamestnávali aj ďalšie požiare. V obci Dolné Saliby v okrese Galanta horel rodinný dom, požiar neprežila jedna osoba. Požiar domu hasili aj v obci Banka v okrese Piešťany.

debata chyba
Viac na túto tému: #požiar #Trnava