Petržalka bude mať na jar nové kontajnery

Bratislavská mestská časť Petržalka bude mať na jar nové kontajnery. Na Budatínskej ulici odštartuje pilotný projekt polopodzemných kontajnerov, ktoré pripravuje bratislavská mestská spoločnosť Odvoz a likvidácia odpadu (OLO).

27.01.2017 16:45
debata (3)

Budatínska ulica sa dostala medzi štyri lokality, kde budú nové kontajnery. Tými ďalšími sú Šancová ulica v Starom Meste, Žižková ulica v Starom Meste a Stavbárska ulica vo Vrakuni.

Polopodzemné kontajnery budú určené pre zmesový komunálny aj triedený odpad. Objem týchto kontajnerov je väčší ako pri klasických zberných nádobách a môže byť od dvetisíc až do sedemtisíc litrov. Podľa Vnenkovej je preto možné do nich umiestniť väčšie množstvo odpadu a nie je potrebné odpad odvážať tak často, ako pri klasických zberných nádobách.

Výhody polozapustených kontajnerov spočívajú tiež v estetickejšom a hygienickejšom riešení nakladania s odpadom. Veľkokapacitné úložisko zamedzuje hromadeniu odpadu v jeho okolí a tým aj výskytu hlodavcov. Pevné zabudovanie kontajnerov zároveň znemožňuje manipuláciu s odpadom a obmedzuje riziko vandalizmu. Pozitívom je aj eliminácia zápachu a znižovanie emisií.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #Petržalka #odpad #OLO #kontajnery