Poslanec Buocik vyzval starostu Ružinova Pekára, aby odstúpil

Bratislavský mestský poslanec za mestskú časť Ružinov Ján Buocik vyzval starostu Ružinova Dušana Pekára, aby odstúpil zo svojej funkcie. Dôvodom má byť nemožnosť čerpania eurofondov pre mestskú časť.

01.02.2017 06:58
debata (2)

Buocik zároveň dodal, že pre Bratislavský samosprávny kraj (BSK) je v Integrovanom regionálnom operačnom programe na obdobie do roku 2021 určených 173 miliónov eur, z ktorých však Ružinovčania neuvidia ani cent.

Kontrola Inšpektorátu práce Bratislava zistila personálne pochybenia na ružinovskom miestnom úrade. „Miestny úrad v troch prípadoch nelegálne zamestnával novoprijatých zamestnancov, ktorí boli neskoro prihlásení do Sociálnej poisťovne. Pri jednom zamestnancovi išlo dokonca o omeškanie až niekoľko dní. Ružinov tak porušil zákon o nelegálnej práci a nelegálnom zamestnávaní,“ povedal Buocik.

Mestský poslanec pripomenul, že ružinovský miestny kontrolór zistil pochybenia na miestnom úrade už aj v minulosti. Vo svojej správe o výsledku kontroly, ktorú miestnym poslancom predložil ešte v roku 2015, upozornil na to, že starosta Pekár nezákonne menoval do funkcie riaditeľky Ružinovského športového klubu osobu, ktorá je podozrivá zo sprenevery niekoľko stotisíc eur.

„Ďalšou kontrolou zase konštatoval porušenie zákona, ktorý ukladá vymenovať vedúcich zamestnancov do funkcie len po úspešnom absolvovaní výberového konania. Dušan Pekár porušil túto zákonnú povinnosť v troch prípadoch, a to pri vedúcej stavebného úradu, vedúcej odboru ekonomiky a vedúcej odboru právneho a správy majetku,“ konštatoval Buocik.

Ján Buocik okrem výzvy adresovanej starostovi Ružinova Dušanovi Pekárovi oslovil tiež otvoreným listom ružinovských miestnych poslancov s tým, aby sa pridali k výzve na odstúpenie starostu.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #Ružinov #Dušan Pekár