Rača znova rozhodla o odstránení čiernych stavieb

Bratislavská mestská časť Rača opätovne rozhodla o odstránení čiernych stavieb vo vinohradoch v lokalite Fixle.

15.02.2017 14:15
debata (4)

Ako ďalej informuje oficiálna internetová stránka mestskej časti, začiatkom februára vydal Stavebný úrad mestskej časti Bratislava – Rača stavebníkovi Jurajovi Obermajerovi v poradí druhé nariadenie o odstránení nepovolených stavieb v tejto lokalite, nakoľko na stavbu štyroch jednopodlažných a jedného dvojpodlažného domu nebolo vydané rozhodnutie o umiestnení stavby ani stavebné povolenie. Stavebník je povinný stavbu odstrániť do 120 dní odo dňa nadobudnutia právoplatnosti tohto rozhodnutia. Obermajer musí po odstránení stavieb uviesť pozemky do pôvodného stavu podľa druhu využitia zapísanom na liste vlastníctva a v súlade s funkčným využitím určeným územným plánom mesta.

Prvé rozhodnutie o odstránení čiernych stavieb vo vinohradoch v lokalite Fixle vydala račianska samospráva ešte v roku 2015, stavebník sa však voči tomu odvolal a nadriadený orgán, ktorým je Okresný úrad, rozhodnutie o odstránení stavieb zrušil a postúpil na nové prerokovanie.

Mestská časť Bratislava – Rača sa čiernymi stavbami v lokalite Fixle zaoberá viac ako dva roky a obrátila sa s podaniami umožňujúcimi postihnúť stavebníka a zastaviť jeho činnosť na viacero inštitúcií, ako napríklad na Obvodný úrad životného prostredia v Bratislave, Okresný úrad – odbor výstavby a bytovej politiky, Obvodný pozemkový úrad, Okresnú prokuratúru Bratislava 3, Bratislavskú vodárenskú spoločnosť, Slovenský plynárenský priemysel či Západoslovenskú energetiku. Žiadna z nich však snahu mestskej časti o zastavenie čiernych stavieb nepodporila.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Rača #čierne stavby