Rumun predstieral hluchonemosť a kradol v centre Bratislavy

Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave I obvinil z trestného činu krádeže 15-ročného občana Rumunska Lorenza M., ktorý zneužil ochotu človeka, ten ho chcel podporiť.

20.02.2017 17:20
debata (10)

K spáchaniu trestného činu podľa polície došlo v sobotu v popoludňajších hodinách v centre Bratislavy. Informoval o tom bratislavský policajný hovorca Michal Szeiff.

„Podľa doterajších informácií, menovaný predstierajúc hluchonemosť pristúpil na Heydukovej ulici krátko pred 14:30 k mladistvému Bratislavčanovi a požadoval od neho finančný príspevok ako aj podpis na hárok s vyobrazením značky „vozíčkára“," povedal Szeiff s tým, že poškodený následne vybral z peňaženky drobnú finančnú hotovosť, ktorú však menovaný odmietol a počas toho, ako poškodený mince vracal späť, mu z peňaženky vytiahol hotovosť 10 eur a z miesta ušiel.

„V krátkom čase od spáchania tohto skutku bol však policajnou hliadkou na základe popisu menovaný spozorovaný v blízkosti Špitálskej ulice, kde ho hliadka obmedzila na osobnej slobode a eskortovala na príslušné oddelenie polície," uviedol Szeiff.

Po vykonaní potrebných úkonov policajti voči nemu vzniesli obvinenie z trestného činu krádeže a následne bol umiestnený v cele policajného zaistenia. Vyšetrovateľom v tejto súvislosti spracoval podnet na návrh na vzatie do väzby. Za takéto konanie hrozí v prípade preukázania viny obvinenému trest tri až 10 rokov väzenia.

10 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #zlodej