V Bratislave obnovia park na Svoradovej ulici

V hlavnom meste SR Bratislave bude nový priestor na oddych, mesto obnoví park na Svoradovej ulici v bratislavskom Starom Meste. V parku budú mať ľudia k dispozícii študovňu a čitáreň v prírode, wifi i pódium pre kultúrne podujatia.

14.03.2017 15:56
parcik Svoradova Foto:
Park na Svoradovej ulici bol roky zatvorený.
debata

„Park na Svoradovej ulici bol roky zatvorený a týmto ho opäť sprístupníme verejnosti. Snažili sme sa vytvoriť funkčne pestrý priestor pre všetky vekové kategórie. Cieľom je posilniť sociálnu interakciu v území, tvorbu komunity a susedstiev,“ poznamenala hlavná architektka Bratislavy Ingrid Konrad.

Projekt obnovy parku je zo série Bratislava sa pripravuje na zmenu klímy. Cieľom je nielen adaptácia na zmenu klímy, ale aj revitalizácia zelene. Projekt financujú z grantov Islandu, Lichtenštajnska a Nórska prostredníctvom Finančného mechanizmu Európskeho hospodárskeho priestoru (EHP) a zo štátneho rozpočtu Slovenskej republiky, celkové náklady na jeho realizáciu sú vo výške 198-tisíc eur. Práce by mali ukončiť do konca apríla.

Cieľom projektu Bratislava sa pripravuje na zmenu klímy je zvýšenie pripravenosti hlavného mesta SR Bratislavy na negatívne dopady zmeny klímy a zabezpečenie dostatočného množstva kvalitnej zelene v meste. Projekt financujú z grantov Islandu, Lichtenštajnska a Nórska prostredníctvom Finančného mechanizmu EHP a zo štátneho rozpočtu SR v celkovej sume 3 337 640 eur. Financovali tak aj výsadbu stromoradia na Dolnozemskej ulici a Park na Námestí hraničiarov v bratislavskej Petržalke, ako aj výsadbu stromov na Hlavnom námestí a obnovu stromoradia na Františkánskom námestí. Teraz revitalizujú zeleň na bratislavskom Námestí slobody.

debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #park #Staré mesto #Svoradova