Pátranie je odvolané, do Váhu dieťa nikto nehodil

Podozrenia o tom, že neznámy muž mal hodiť vo štvrtok večer dieťa do Váhu sa nepotvrdili. Polícia muža vypátrala a zistila, že k ničomu takému nedošlo.

24.03.2017 13:35 , aktualizované: 22:25
hlohovec, váh, záchranka, Foto: ,
V piatok dopoludnia pátrali na Váhu hasiči na člne.
debata (2)

Polícia odvolala krátko pred ôsmou hodinou večer mimoriadne pátranie, počas ktorého prehľadávali na člnoch Váh a nad Hlohovcom poletoval vrtuľník. Podozrenie, že neznámy muž hodil do rieky osemročné dievča sa napokon nepotvrdilo. Dieťa sa dokonca v prípade ani nevyskytovalo.

„Polícia vďaka medializovaným informáciám vypátrala muža, ktorý sa vo štvrtok nachádzal pri rieke Váh v Hlohovci. Prešetrením sme zistili, že k žiadnemu protiprávnemu konaniu nedošlo. Toto sme preverili aj prostredníctvom ďalšej osoby, ktorá v tom čase bola s ním. Polícia na základe týchto skutočností pátranie v Hlohovci ukončila,“ informovala trnavská policajná hovorkyňa Martina Kredatusová.

Pátranie sa rozbehlo na základe podnetu skupiny mladých ľudí vo veku asi 17 rokov. „Oznámili, že na železničnú stanicu viezli muža, ktorý tvrdil, že vykonal nejaký hrozný skutok. Oznamovatelia sa predtým pohybovali v blízkosti Váhu a počuli odtiaľ krik pripomínajúci detský plač a zvuk akoby niečo padlo do vody. Na základe toho sa rozhodli udalosť nahlásiť na políciu,“ povedala Kredatusová.

Muža videli vo štvrtok krátko pred treťou hodinou popoludní nastupovať na vlak z Leopoldova do Hlohovca. Podľa prvotných informácií mal byť v spoločnosti dievčatka vo veku asi 8 rokov, ktoré mohlo byť údajnou obeťou. Hovorkyňa trnavských krajských policajtov však pre Pravdu ešte v piatok potvrdila, že dieťa sa v prípade napokon nevyskytovalo, išlo o dospelú ženu.

Pátranie prebiehalo v hlohoveckej miestnej časti Svätý Peter už vo štvrtok pred pol desiatou hodinou večer. Rieku Váh už vtedy prehľadávali na motorovom člne miestni hasiči, ktorých polícia požiadala o súčinnosť.

V piatok dopoludnia sa k nim pridal ďalší čln so štyrmi hasičmi z Trnavy. Dorazilo aj viacero policajných áut. Vrtuľník vidieť ani počuť nebolo, no miestni potvrdili, že nad mestom lietal už ráno. Hasiči ukončili pátranie na rieke Váh asi o druhej hodine popoludní s tým, že nič nenašli. Boli pripravení pokračovať, keď klesne hladina vody.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #záchranári #Váh #pátracia akcia