Obnovia Dom kultúry Lúky v Petržalke

V bratislavskej mestskej časti Petržalka začínajú s rekonštrukciou Domu kultúry (DK) Lúky. Ako ďalej informovala Silvia Vnenková z petržalského úradu, súčasťou prvej etapy obnovy sú nová fasáda, zateplenie budovy, výmena časti okien a vynovený vstupný priestor. Ďalšie priestory budú obnovovať v ďalšej etape rekonštrukcie.

27.03.2017 11:54
debata

Vo vynovených priestoroch mestská časť plánuje umiestniť Infopoint, kde budú informovať o Petržalke, detské centrum či priestor, ktorý si budú môcť prenajať rôzne občianske združenia, spolky, podnikatelia i jednotlivci. „Kedy a v akej miere sa podarí tieto vízie uskutočniť alebo ich nahradí iný nápad, je otázkou blízkej budúcnosti,“ spomenula Vnenková. Predpokladané náklady na obnovu kultúrneho domu sú 80-tisíc eur.

Petržalka chce obnoviť aj Dom kultúry Zrkadlový háj, vypísali už aj výzvu na predloženie cenovej ponuky. Rekonštruovať chcú strechu s časťou fasády i bleskozvod. Samospráva zverejňuje výzvu na svojej oficiálnej webovej stránke s tým, že predpokladaná hodnota zákazky je 187 280 eur bez DPH. Mestská časť žiada predložiť cenové ponuky do piatka 14. apríla do 12:00. Ponuky môžu záujemcovia doručiť osobne alebo poslať poštou na adresu Miestny úrad mestskej časti Bratislava-Petržalka, Kutlíkova 17, 852 12 Bratislava. Predmetom zákazky je rekonštrukcia strechy s časťou fasády, ktorá je na streche Domu kultúry Zrkadlový háj na Vígľašskej ulici v bratislavskej Petržalke podľa projektovej dokumentácie. Súčasne s revitalizáciou strechy domu kultúry Zrkadlový háj treba obnoviť aj bleskozvod. Samospráva upozorňuje, že predmet zákazky nerozdelili na časti. Uchádzač predloží ponuku na celý predmet zákazky.

Na obale ponuky musí byť označenie „Súťaž – neotvárať“ a heslo súťaže „DK Zrkadlový háj“. Vyhodnocovanie ponúk nie je verejné. Komisia vyhodnotí ponuky z hľadiska splnenia požiadaviek na predmet zákazky a náležitosti ponuky a vylúči tie, ktoré nespĺňajú kritéria. Ponuka nesmie obsahovať žiadne obmedzenia alebo výhrady, ktoré sú v rozpore s uvedenými požiadavkami. Mestská časť Petržalka úspešnému uchádzačovi oznámi, že jeho ponuku prijíma. Neúspešnému uchádzačovi oznámia, že neuspel a pripoja aj dôvody, prečo jeho ponuk neprijali.

Petržalský DK Lúky je druhé najväčšie kultúrne stredisko v Petržalke a je súčasťou Kultúrnych zariadení Petržalky (KZP). KZP vznikli v roku 1986 a sú kultúrno-osvetovým zariadením, ktoré zriaďuje mestská časť Petržalka. Vo svojej správe majú tri zariadenia, okrem DK Lúky aj DK Zrkadlový háj na Rovniankovej ulici a CC Centrum na Jiráskovej ulici. Ich cieľom je organizovať podujatia v jednotlivých oblastiach kultúrno-výchovnej činnosti pre všetky kategórie obyvateľov a umožňovať im aktívne aj pasívne kultúrne vyžitie. Zariadenia organizujú aj súťaže, festivaly, koncerty, divadelné a filmové predstavenia, výstavy a vzdelávacie podujatia.

debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #Petržalka #obnova #Dom kultúry Lúky