Staromestskí poslanci odložili rokovanie o záverečnej v centre

Staromestskí poslanci v utorok stiahli z rokovania miestneho zastupiteľstva nový návrh všeobecne záväzného nariadenia (VZN) o pravidlách času predaja v obchode a času prevádzky služieb na území mestskej časti Bratislava - Staré Mesto.

28.03.2017 11:42
bratislava Foto:
Ilustračná snímka.
debata

Zároveň stiahli aj návrh VZN o ochrane verejného poriadku na území mestskej časti, ktorý úzko súvisí s návrhom VZN o otváracích hodinách podnikov. O oboch návrhoch budú poslanci Starého Mesta rokovať na mimoriadnom zasadnutí zastupiteľstva v apríli.

V novom návrhu VZN o pravidlách času predaja v obchode a času prevádzky služieb na území Starého Mesta sa prevádzkový čas v obchode určuje od pondelka do nedele od 06:00 do 22:00.

Prevádzkový čas v reštaurácii má byť od pondelka do nedele od 07:00 do polnoci, v kaviarni či cukrárni od pondelka do nedele od 07:00 do polnoci, v nočnom bare, na diskotéke či v klube od nedele do stredy od 10:00 do jednej hodiny rannej, vo štvrtok od 10:00 do druhej hodiny rannej a v piatok a v sobotu od 10:00 do štvrtej hodiny rannej.

Vinárne a pivárne budú môcť byť otvorené podľa návrhu VZN od nedele do štvrtka od 07:00 do polnoci a v piatok a sobotu od 07:00 do jednej hodiny rannej. Predaj cez okienko sa určuje od 06:00 do polnoci a terasy budú môcť fungovať od pondelka do nedele od 08:00 do 22:00.

Podľa starostu Starého Mesta Radoslava Števčíka mestská časť podľa zákona nemôže rozhodovať o prevádzkovom čase podnikov, môže rozhodnúť formou všeobecne záväzného nariadenia (VZN) len o pravidlách času.

“V nariadení sa nastavujú len isté mantinely, ktoré hovoria o otváracej, respektíve záverečnej hodine podnikov. Jedinou povinnosťou prevádzkovateľov podnikov bude ohlásiť mestskej časti podľa zákona, aké otváracie hodiny budú mať jednotlivé podniky,“ uviedol Števčík na tlačovej konferencii ešte 15. marca.

debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #Staré mesto #mestské zastupiteľstvo #VZN #otváracie hodiny