Pri Dolnej Strede jazdil cyklista po rýchlostnej ceste, zrazilo ho auto

Neosvetlený vo večerných hodinách jazdil cyklista po rýchlostnej ceste R1 medzi Trnavou a Nitrou. Piatkovú zrážku s autom neprežil. Po jeho totožnosti polícia pátra.

24.04.2017 12:32
cyklista2 Foto:
Tragická nehoda cyklistu na rýchlostnej ceste R1 pri Dolnej Strede.
debata

Tragická nehoda sa stala v piatok po pol desiatej hodine večer na rýchlostnej ceste R1 pri obci Dolná Streda. Muža ležiaceho na zemi prešli aj ďalší vodiči.

„Vodič z Bratislavy jazdil v pravom jazdnom pruhu, keď mu náhle prešiel do jazdnej dráhy neosvetlený cyklista z ľavého jazdného pruhu. Ten po  náraze spadol na zem, kde zostal ležať. V pravom jazdnom pruhu prechádzali vzápätí ďalšie vozidlá, ktoré po ňom prešli, pričom vodiči nemali možnosť včas zareagovať na vzniknutú situáciu,“ opísala tragédiu trnavská krajská policajná hovorkyňa Martina Kredatusová.

Pri nehode utrpel cyklista viaceré zranenia, ktorým na mieste podľahol. Cyklistu nebolo možné na mieste identifikovať, nemal pri sebe žiadne doklady. „Polícia preto stále preveruje jeho totožnosť a presné príčiny nehody vyšetruje ako prečin usmrtenia,“ dodala Kredatusová. Pracujú aj s verziou, že by mohlo ísť o 53-ročného muža. Presná totožnosť osoby bude podľa hovorkyne známa až po súdnej pitve a porovnaní vzoriek DNA.

debata chyba
Viac na túto tému: #nehoda #cyklista #R1