'Vodič' bez vodičského preukazu ohrozil množstvo ľudí

Iba 17-ročný Anton z okresu Ilava, spôsobil vážnu dopravnú nehodu. Mladý chlapec nevlastní vodičský preukaz. Napriek tomu si sadol za volant favoritu a vybral sa aj so svojimi rovnako mladými kamarátmi na cestu.

27.04.2017 10:57
nehoda, vrak, havária Foto:
Škoda Favorit po zrážke s protiidúcim vozidlom.
debata

Tu zavinil nehodu, pri ktorej dostal šmyk a nabúral do Nissana Quasquai, ktoré riadila 40-ročná žena. Mal obrovské šťastie, že nehoda si vyžiadala iba ľahšie zranenia. V každom prípade však ohrozil nielen nevinnú vodičku, ale aj svojich štyroch kamarátov, ktorí s ním sedeli v aute – Samuela (18), Andreja (19), Veroniku (18) a Daniela (19).

„Anton (17), jazdil v smere od obce Skalka nad Váhom na Trenčín. Na mokrej ceste v pravotočivej zákrute neprispôsobil rýchlosť jazdy svojim schopnostiam stavu a povahe vozovky a dostal s vozidlom šmyk. V dôsledku toho prešiel do protismeru a čelne sa zrazil s protiidúcim vozidlom,“ vysvetlila trenčianska policajná hovorkyňa Elena Antalová. Kým vinník Anton sa zranil iba ľahko, jeho dvaja kamaráti, Samuel, ktorý sedel vpredu a Andrej, ktorý sedel vzadu sa zranili ťažko. Veronika a Daniel utrpeli ľahké zranenia. V nemocnici však skončila aj nevinná vodička Nissanu, ktorá sa zranila ľahko.

„Dopravní policajti zistili, že mladý vodič Škody Favorit nie je držiteľom vodičského preukazu. Na miesto dopravnej nehody bol prizvaný aj súdny znalec z odboru cestná doprava,“ dodala E. Antalová. Polícia už začala v prípade trestné stíhanie pre prečin ublíženia na zdraví.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #polícia #zranenie #dopravná nehoda