Hasiči na Liptove bojovali s vodou celú noc

Hasiči bojovali so zvýšenou vodou v Demänovskej doline a na ďalších tokoch počas celej noci. Rieka Demänovka sa vyliala na viacerých miestach. Polícia uzatvorila vstup do doliny.

29.04.2017 09:03
debata

Vodný živel na niektorých miestach podmyl aj podložie vozovky, ktorej časť sa prepadla. Protipovodňové zábrany stavali hasiči aj s dobrovoľníkmi aj na dolnom toku Demänovky v mestskej časti Palúdzka. Na pomoc prišli aj dobrovoľní hasiči zo Zuberca.

Zvládnuť situáciu v okrese Liptovskí Mikuláš pomáhali aj profesionálni hasiči z okresu Martin, Dolný Kubín, k dispozícii boli aj špeciálne jednotky a posily zo záchrannej brigády z Humenného, potvrdila pre agentúru SITA riaditeľka Okresného riaditeľstva HaZZ v Liptovskom Mikuláši Eva Krajčiová. Pomáhali aj dobrovoľní hasiči z okolitých okresov.

Veľký počet hasičov bol podľa Krajčiovej nasadený aj v Liptovskom Jáne. Opatrenia robili aj vo Svätom Kríži, Galovanoch a na Nižnej Boci. „V súčasnosti hladina riek opadla, niektoré sily a prostriedky boli ponechané na ďalší monitoring na mieste, na mnohých miestach už boli zrušené protipovodňové bariéry,“ dodala.

Na hornom toku Váhu je už od piatka vyhlásený tretí stupeň povodňovej aktivity. Stanica Čierny Váh hlásila ešte dnes o piatej hodine ráno stav hladiny 140 cm.

debata chyba
Viac na túto tému: #záplavy #Liptov #Demänovská dolina