Dráma v tuneli Sitina. Vodič zaspal, auto sa prevrátilo v plnej rýchlosti

K dopravnej nehode došlo krátko po 08.45 hod. Podľa doterajších informácií z miesta dopravnej nehody prechádzal 61-ročný vodič na vozidle Citroën C4 Picasso smerom do Petržalky. "Pred tunelom Sitina dostal pravdepodobne mikrospánok, pri ktorom narazil do betónového zvodidla. Následkom nárazu sa vozidlo prevrátilo na bok a zastalo približne 200 metrov priamo v tuneli," informovala polícia na sociálnej sieti.

16.09.2019 09:25 , aktualizované: 15:51
debata (17)

VIDEO: Pozrite si, ako vozidlo v plnej rýchlosti narazilo na okraji tunela Sitina v Bratislave a následne sa nebezpečne prevrátilo v samotnom tuneli.

Video

Polícia ďalej informovala, že pri dopravnej nehode utrpel vodič ľahké zranenie. Vodič nebol pod vplyvom alkoholu. Vylúčila to vykonaná dychová skúška. Škoda spôsobená dopravnou nehodou bola predbežne vyčíslená na 5000 eur. Dopravní policajti dopravnú nehodu zadokumentovali a tunel bol následne opäť prejazdný.

„Podľa zákona o cestnej premávke vodič nesmie viesť vozidlo ani vtedy, ak jeho schopnosť viesť vozidlo je znížená aj únavou. Krátke upadnutie do spánku, ktoré môže trvať len desatiny sekundy, je nebezpečným javom na cestách. Preto vodičom odporúčame, aby nepodceňovali odpočinok, nesadali za volant unavení a robili si počas dlhej jazdy pravidelné prestávky,“ informovala polícia.

Po zrážke dvoch vozidiel ostal v prevrátenom aute zakliesnený 61-ročný muž. „Po vyslobodení z auta bol pri vedomí a prevezený do nemocnice na Kramároch. Muž bol bez známok vonkajšieho zranenia. Nikto iný sa pri nehode nezranil,“ povedal Jozef Mlynár z Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby SR.

17 debata chyba
Viac na túto tému: #D2 #dopravná nehoda #tunel Sitina