Agresora z košickej MHD obvinili

K nevysvetliteľnému útoku došlo začiatkom tohto týždňa v košickej MHD. Agresor napadol chlapca, pred bitkou mu dal najprv ružu. Polícia na sociálnej sieti informovala, že obvinila z trestného činu výtržníctva 34- ročného muža z Košíc.

22.11.2019 14:56 , aktualizované: 24.11.2019 18:34
debata (59)

„Po vykonaní potrebných procesných úkonov bude umiestnený do cely policajného zaistenia s podnetom na vzatie obvineného do väzby. Za tento skutok mu hrozí v prípade dokázania viny až trojročné väzenie,“ uviedla polícia v statuse na sociálnej sieti.

Útočník podišiel k chlapcovi, ktorý sedel pri dverách, podal mu červenú ružu a začal ho udierať päsťou. Incident zachytila kamera vo vozidle, záznam z nej polícia zverejnila tento piatok na sociálnej sieti. „Včera (piatok – pozn. red.) o 10:00 hod. sme zverejnili video útoku v autobuse MHD. V krátkom čase došlo k rekordnému zdieľaniu príspevku. Práve vaše zdieľanie, vaša aktivita pomohla k tomu, že už poznáme totožnosť útočníka," uviedla polícia na facebookovej stránke Polícia SR – Košický kraj.

VIDEO: Pozrite si záznam potýčky v autobuse. Zdroj: Polícia SR-Košický kraj

Video

K útoku došlo ešte začiatkom minulého týždňa vo večerných hodinách v autobuse MHD v mestskej časti Košice-Sever. "Poškodenou osobou je v tomto prípade 16-ročný tínedžer, ktorý utrpel zranenia bez lekárskeho ošetrenia. Poškodený doposiaľ polícii nedoručil žiadnu lekársku správu o lekárskom ošetrení,“ informovala Pravdu hovorkyňa krajského riaditeľstva policajného zboru v Košiciach Jana Mésarová.

"Zaznamenaný incident sa stal na zastávke Technická univerzita na linke č. 19, kde došlo k fyzickému napadnutiu mladého cestujúceho neznámym agresorom. Z kamerového záznamu bolo zistené, že napadnutý mladík nastúpil do autobusu na zastávke Napájadlá. Útočník nastúpil do tohto vozidla na zastávke Palackého. Agresívny cestujúci udieral mladého chlapca do oblasti tváre. Dopravný podnik pri vyšetrovaní poskytol polícii maximálnu súčinnosť. Na vyžiadanie políciou bol poskytnutý kamerový záznam,“ reagoval Dopravný podnik mesta Košice s tým, že dôrazne odsudzuje akékoľvek násilie.

Podľa psychologičky Magdalény Krasulovej sa v prvom rade treba pozrieť na skutočnosť, či útočník nebol pod vplyvom omamných a návykových látok alebo v alkoholickom opojení. "V prípade ruže môže ísť o akýsi rituál, nedá sa však presne povedať, čo môže byť za útokom. Často sa chcú agresori zviditeľniť, poukázať na seba, alebo si riešia problémy zo súkromia, z detstva,“ vyjadrila sa pre Pravdu psychologička s tým, že pokojne mohlo ísť aj o riešenie vzťahových problémov.

V súvislosti s týmto útokom sa začali Košičania sťažovať na to, že sa v MHD necítia bezpečne a v poslednom čase radšej chodia pešo. Vinia z toho mesto, ktoré síce zvýšilo ceny lístkov, no podľa nich neurobilo nič, aby bolo cestovanie v MHD bezpečnejšie. Košický dopravný podnik na otázky Pravdy k výčitkám Košičanov neodpovedal.

© Autorské práva vyhradené

59 debata chyba
Viac na túto tému: #bitka #MHD