Prešovské dobrovoľnícke centrum ocení najlepších dobrovoľníkov

Prešovské dobrovoľnícke centrum (PDC) organizuje 18. ročník slávnostného stretnutia TOP dobrovoľníkov Prešovského kraja, ktorí rozšíria skupinu aktívnych ľudí zapísaných do pomyselnej kroniky nositeľov ocenenia za nezištné aktivity. Doposiaľ bolo ocenených 119 nominovaných.

10.12.2019 10:35
debata

„Denno-denne pracuje v skrytosti množstvo výnimočných ľudí, ktorí svoj čas a schopnosti dávajú do služby pomoci iným alebo pracujú na uskutočnení dobrých nápadov prospešných pre komunitu i spoločnosť. Aj tento rok preto venujeme dobrovoľníčkam, dobrovoľníkom, skupinám, organizáciám a firmám, ktorí prispeli k zlepšeniu života v Prešovskom kraji, pozornosť a úctu formou oceňovania Krajské srdce na dlani 2019,“ uviedla to predsedníčka PDC Juliana Hajduková.

Celkovo podľa jej slov dostali 27 návrhov, pričom hodnotiaca komisia vyberala z 25 nominácií. Dominovali sociálna oblasť a zdravotnícke služby. Najmenej nominácií bolo z oblasti ochrany životného prostredia a environmentálnej výchovy.

Slávnostné odovzdávanie ocenení sa uskutoční v stredu o 15.00 h v jednej z reštaurácií na Levočskej ulici v Prešove.

Záštitu nad podujatím v aktuálnom ročníku prevzali splnomocnenec vlády SR pre rozvoj občianskej spoločnosti Martin Giertl a predseda Prešovského samosprávneho kraja Milan Majerský.

„Jedinečná atmosféra, ktorú každoročne sprevádza udeľovanie ocenení Krajské srdce na dlani, nás zakaždým utvrdzuje v tom, že aj keď majú ľudia silnú vnútornú motiváciu na dobrovoľnícku činnosť, aj symbolické poďakovanie a vzájomné podelenie sa s inými podobne zmýšľajúcimi jednotlivcami či skupinami je pre nich mimoriadne cennou udalosťou a povzbudením do ďalšej práce,“ skonštatovala Hajduková.

Medzinárodný deň dobrovoľníkov sa na celom svete oslavuje 5. decembra na základe všeobecnej deklarácie, ktorú prijalo Valné zhromaždenie OSN v roku 1985.

debata chyba
Viac na túto tému: #dobrovoľníci #Prešov