Po incidente v kúpeľoch Brusno polícia zaistila hnuteľný majetok

Zásahom polície skončil pondelkový (13.1.) incident v kúpeľoch Brusno. Firma, ktorá má vlastniť hnuteľný majetok nachádzajúci sa v kúpeľoch, si s kamiónom prišla pre zariadenie kúpeľného domu, po čom vedenie kúpeľov poverené konkurzným správcom zavolalo políciu.

15.01.2020 09:30
debata (7)

K udalosti došlo aj napriek tomu, že Okresný súd v Banskej Bystrici zakázal uznesením z konca decembra 2019 akýmkoľvek spôsobom nakladať s hnuteľným majetkom v kúpeľoch. Spoločnosť, ktorá ho údajne vlastní, si ho prišla zobrať preto, lebo zmluva o jeho nájme vypršala v decembri a s konkurzným správcom sa nedohodli na jeho ďalšom užívaní. Podľa spoločnosti kúpele tento majetok aj na základe rozhodnutia súdu nemôžu využívať.

Podľa konkurznej správkyne Hajnalky Zöld zo zápisnice zo zasadnutia veriteľského výboru je ale zrejmé, že vlastnícke právo danej spoločnosti je sporné, pričom spornosť správca dostatočne preukázal aj v návrhu na nariadenie neodkladného opatrenia, ktoré súd práve na základe tohto návrhu správcu voči konkrétnej spoločnosti nariadil. „V predmetnom konkurznom konaní bola spoločnosť správcom vyzvaná na preukázanie vlastníckeho práva, čo sa do dnešného dňa nestalo, a bolo iniciovaných niekoľko súdnych konaní voči firme, ktoré do dnešného dňa neboli právoplatne skončené,“ konštatovala.

Podľa banskobystrickej policajnej hovorkyne Márie Faltániovej polícia už začala trestné stíhanie vo veci krádeže. Zariadenie kúpeľov v kúpeľnom dome zadržala a zapečatila. V spore sa má teraz čakať na rozhodnutia súdu, ako aj na výsledok samotného konkurzného konania.

7 debata chyba
Viac na túto tému: #polícia #kúpele #Brusno