Hasiči zlikvidovali požiar bytu v Starom Meste

Nevyžiadal si žiadne obete. Informovala o tom Katarína Križanová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru. Nastal po výbuchu v jednom z bytov na prvom poschodí. Pri požiari bolo zranených päť osôb, ktoré boli intoxikované splodinami.

17.01.2020 13:44 , aktualizované: 17:54
debata

VIDEO: Hasiči zasahujú pri požiari na Bartókovej ulici v Bratislave.

Video

Starostka bratislavského Starého Mesta Zuzana Aufrichtová ponúkla pomoc obyvateľom poškodených bytov. „Hovorila som s riaditeľkou Základnej školy Hlboká, ktorá je pripravená poskytnúť priestory školy pre ľudí, ktorí sa pre následky požiaru ocitnú bez strechy nad hlavou,“ uviedla na sociálnej sieti. Dodala, že miestny úrad je tiež pripravený pomôcť všetkým poškodeným aj v ďalších veciach, ktoré sú v jeho kompetencii.

Hasiči podľa Križanovej vykonávajú prieskum v jednotlivých bytoch, či sa v nich nenachádzajú ďalšie osoby. Bratislavská polícia na sociálnej sieti uviedla, že z dôvodu zadymenia sa uskutočňuje evakuácia obyvateľov. „Hasiči naďalej pokračujú v lokalizácii požiaru,“ povedala Križanová. Požiar vypukol v jednom z bytov na prvom poschodí. Na mieste sa nachádza takmer 30 hasičov.

HaZZ uviedol, že požiar sa podarilo lokalizovať a hasiči pokračujú v jeho likvidácii. Na miesto mierila aj expertízna skupina na zisťovanie príčin vzniku požiarov z Požiarnotechnic­kého a expertízneho ústavu Ministerstva vnútra SR.

debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #hasiči #výbuch v byte