V Hriňovej a Detve budú autobusy po katastri jazdiť, nepôjdu ale do Zvolena

V súvislosti s avizovaným zrušením prímestských autobusových liniek SAD Zvolen v Banskobystrickom samosprávnom kraji od 25. januára 2020, zverejnili niektoré samosprávy na Podpoľaní oznam, kde upozorňujú občanov a návštevníkom mesta na zmeny vo verejnej doprave.

24.01.2020 21:56
debata (5)

V súvislosti s avizovaným zrušením prímestských autobusových liniek SAD Zvolen v Banskobystrickom samosprávnom kraji (BBSK) od 25. januára 2020, zverejnili niektoré samosprávy na Podpoľaní oznam, kde upozorňujú občanov a návštevníkom mesta na zmeny vo verejnej doprave.

Ako uviedol primátor Detvy Ján Šufliarsky, doprava bude zabezpečená len na spojoch s tzv. vnútroobecnou obsluhou, na ktoré mesto Detva finančne prispieva spoločnosti SAD Zvolen. Tieto sú v aktuálnych cestovných poriadkoch označené poznámkou „p“. Spoje sú už zverejnené na internetovej stránke mesta. Väčšina prímestských spojov ale jazdiť nebude. Problém tak budú mať napríklad študenti, ktorí využívajú autobusy na cestu z Detvy či Hriňovej do Zvolena, ktorí si tak musia nájsť inú prepravu.

Podobný oznam so zverejnením dotknutých spojov, má aj mesto Hriňová. Mesto však na linkách Hriňová ZŤS – Blato a Zánemecká za zrušené spoje dočasne zabezpečí náhradnú prepravu.

„Pri spojoch, ktoré zabezpečujeme formou náhradnej prepravy, je možné, že bude dochádzať k niekoľkominú­tovému meškaniu, ale máme prísľub od náhradného prepravcu, že tieto prepravy určite budú vykonané,“ uvádza internetová stránka mesta.

Rada o vyhlásení mimoriadnej situácie v BBSK však nerozhodla

Na pôde kraja zasadala v piatok mimoriadna bezpečnostná rada kraja, o vyhlásení mimoriadnej situácie však nerozhodla, o čom informoval na sociálnej sieti. „Nie sú splnené podmienky na vyhlásenie mimoriadnej situácie, čo sa týka vyhlásenia núdzového stavu, ten má oprávnenie vyhlasovať len vláda,“ povedal po zasadaní predseda bezpečnostnej rady a zároveň prednosta Okresného úradu v Banskej Bystrici Július Ernek.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #doprava #autobusy #BBSK