NAKA zasahovala v popradskej nemocnici, zatkla jej riaditeľa

Národná kriminálna agentúra (NAKA) zasahovala v popradskej nemocnici a na ďalších miestach na Slovensku. Zásahy mali súvisieť s korupčnou trestnou činnosťou. NAKA zadržala 18 osôb. Polícia o tom informovala na sociálnej sieti.

28.01.2020 13:02 , aktualizované: 13:34
debata (81)

Okrem popradskej nemocnice vykonávala NAKA akcie na viacerých miestach západného Slovenska. Išlo o akciu „Šporiteľňa“ v súvislosti s korupciou a majetkovou trestnou činnosťou.

Podľa dostupných informácii polícia vykonávala domové prehliadky, prehliadky iných priestorov a pozemkov za účelom zaistenia vecí dôležitých pre trestné konanie.

So zadržanými osobami podľa polície vyšetrovateľ vykonával potrebné procesné úkony. „Viac informácií poskytneme, keď to procesná situácia dovolí,“ poznamenala polícia.

V súvislosti so zásahom premiér Peter Pellegrini (Smer) uviedol, že NAKA zatkla riaditeľa štátnej nemocnice v Poprade. „Ak tento pán bol obvinený a spáchal pravdepodobne nejakú majetkovú trestnú činnosť, tak nič iné predstavitelia NAKA nemohli spraviť,“ povedal.

Plne tiež rešpektuje orgány činné v trestnom konaní. Premiér podotkol, že nemá detaily, o aký typ trestnej činnosti išlo, ale asi úplne nesúvisela s chodom samotnej nemocnice. „Pravdepodobne bol zapletený aj do iných aktivít mimo samotnej nemocnice, ale platí, že nedržím nad nikým ochrannú ruku,“ poznamenal Pellegrini. Dodal, že ak si zaslúži byť tento človek zatknutý a vo väzbe, tak nech sa zodpovedá za svoje činy.

© Autorské práva vyhradené

81 debata chyba
Viac na túto tému: #nemocnica #Poprad #NAKA