V Bratislave komplikuje premávku viacero nehôd

Vodiči na bratislavských cestách hlásia viacero nehôd. Informujú o tom Zelená vlna RTVS a Stella centrum.

29.01.2020 08:08 , aktualizované: 10:56
debata

Nehodu vodiči hlásia na Rybničnej ulici na úrovni cudzineckej polície, úsek je neprejazdný, a na výjazde zo Stromovej na Pražskú je z dôvodu nehody neprejazdný podjazd.

Na Pražskej ulici pri odbočke na Prokopa Veľkého v smere na Patrónku sa zrazili dve osobné autá. Rovnako sa zrazili dve osobné autá v Rači Pri Šajbách smerom do Vajnôr a na Pražskej pri odbočke na Šípkovú smerom do Lamača, kde blokujú jeden pruh.

Zelená vlna RTVS hlási nehodu aj na Pionierskej ulici, kde sa zrazili dve osobné autá, vodiči prejdú striedavo v jednom pruhu.

Pre sneženie nepremávali aj niektoré linky mestskej hromadnej dopravy (MHD). Spoje MHD na Dlhé Diely už premávajú od 9:45. Premávku trolejbusov obnovili už aj na Kolibu, a to od 10:10. Informovala o tom hovorkyňa Dopravného podniku Bratislava (DPB) Adriana Volfová. Naďalej treba počítať s nepravidelnou premávkou a meškaním liniek 32, 204, 209, 211 a 212.

Ako uviedol hovorca Magistrátu Bratislavy Peter Bubla, hlavné mesto vydalo o polnoci príkaz na preventívny posyp. Od 9:00 vydali pokyn na celomestský posyp s nasadením všetkej techniky vrátane ručných pracovníkov. „Situáciu neustále monitorujeme a reagujeme na ňu,“ uviedol Bubla. Do terénu mesto vyslalo 44 sypačov nad štyri tony, 16 sypačov do štyroch ton, 22 dodávok do 3,5 tony a stovku ručných pracovníkov. Do čistenia chodníkov zapojili všetky kapacity komunálneho podniku a mestských častí.

VIDEO: Hlavné mesto počas tejto zimy prvýkrát zažilo poriadne sneženie. Pozrite sa, ako vyzerala Bratislava, keď sa na ňu sypal sneh.

Video
debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #počasie #doprava #sneh