V Dubnici zadržala polícia viacero osôb podozrivých z obchodovania s ľuďmi

Policajti Národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii Úradu hraničnej a cudzineckej polície zasahovali koncom týždňa v Dubnici nad Váhom. Zadržali viacero osôb podozrivých z trestného činu obchodovania s ľuďmi. Vyšetrovateľ už obvinil dvoch mužov a jednu ženu vo veku od 25 do 41 rokov. Informovala o tom hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová.

16.02.2020 11:31
debata (7)

„Podľa zistení polície mali v januári tohto roka vylákať na stretnutie 30-ročnú Novodubničanku a násilím ju vtiahnuť do auta. Potom previezť do bytu, a tam pod hrozbou násilia a bitky nútiť k prostitúcii. Celý mesiac ju prostredníctvom sociálnych sietí ponúkali na sex rôznym zákazníkom, s ktorými dohodli stretnutie, dopravili ju na miesto, kde so zákazníkmi vykonávala v autách pohlavný styk a iné sexuálne praktiky. Potom ju zobrali naspäť na byt, kde jej takto zarobené peniaze zobrali a držali ju tam zamknutú, vyhrážali bitkou a násilím," priblížila Bárdyová.

Dodala, že takto žena uspokojila približne tridsať zákazníkov a páchatelia zarobili týmto spôsobom do tisíc eur. Mladej žene sa napokon podarilo za pomoci jedného zo zákazníkov ujsť a zalarmovať políciu.

„Tri obvinené osoby sú v cele policajného zaistenia, vyšetrovateľ navrhuje ich väzobné stíhanie. Po dokázaní viny im hrozí odňatie slobody až na desať rokov," doplnila Bárdyová.

7 debata chyba
Viac na túto tému: #polícia #obchod s ľuďmi #nútená prostitúcia