Hasiči lokalizovali dve z troch ohnísk požiaru rúbaniska pri Oščadnici

Hasičom sa podarilo lokalizovať dve z troch ohnísk požiaru rúbaniska v katastri Oščadnice v okrese Čadca. Tretie ohnisko požiaru, ktorý zasiahol plochu s rozlohou približne 20 hektárov, sa nachádza v neprístupnom teréne. TASR o tom informovala Katarína Križanová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ).

06.04.2020 13:28 , aktualizované: 18:56
les, požiar, rúbanisko, oščadnica Foto:
Požiar rúbaniska pri obci Oščadnica.
debata

Požiar, ktorý vypukol v pondelok krátko po 11. hodine, likviduje viac ako 100 dobrovoľných a profesionálnych hasičov. „Vrtuľník Leteckého útvaru Ministerstva vnútra (MV) SR uskutočnil doposiaľ osem zhodov, v hasení bude pokračovať až do zotmenia. Na mieste udalosti je aj expertízna skupina na zisťovanie príčin vzniku požiarov z Požiarnotechnic­kého a expertízneho ústavu MV SR v Bratislave, pretože škodu predbežne vyčíslili na viac ako 200.000 eur. Pri udalosti sa doposiaľ nikto nezranil,“ uviedla Križanová.

Na mieste udalosti zasahujú hasiči z Čadce, Martina a Záchrannej brigády HaZZ v Žiline a členovia DHZ obcí Krásno nad Kysucou, Oščadnica, Dunajov, Skalité, Raková, Turzovka, Klokočov, Sučany, Stará Bystrica, Turany, Korňa, Kysucký Lieskovec, Staškov, Horný Vadičov, Martin-Priekopa.

debata chyba
Viac na túto tému: #hasiči #lesný požiar #HaZZ