V Šali vypadlo z tretieho poschodia ročné dieťa

V Šali dnes vypadlo z tretieho poschodia ročné dieťa. V dôsledku pádu utrpelo poranenie hlavy a zlomeninu stehna. Ako agentúru SITA informovala Zuzana Hopjaková z Air Transport Europe (ATE), na miesto smeroval záchranársky vrtuľník z Nitry.

02.08.2020 17:39
debata (9)

Leteckí záchranári dieťaťu doplnili potrebnú liečbu a v stabilizovanom stave dievčatko vrtuľníkom transportovali do nemocnice v Bratislave na Detskú kliniku anestéziológie a intenzívnej medicíny.

„Mama varila obed a dieťa sa hralo v izbe so starším, šesťročným bratom,“ povedal zdroj pre portál mynitra.sme.sk. Dievčatko údajne vyliezlo na gauč, odtiaľ na parapetnú dosku, potom vytlačilo sieťku na okne a vypadlo von, na betón.

„Po odovzdaní malej pacientky dostali leteckí záchranári ďalšiu požiadavku o pomoc. Tentokrát išlo o 43-ročnú cyklistku, ktorá v oblasti vrchu Veľký Javorník v Malých Karpatoch spadla a poranila si hrudník. Po pristátí vrtuľníka jej lekárka poskytla neodkladné zdravotné ošetrenie a s podozrením na zlomeninu rebier bola v stabilizovanom stave letecky transportovaná do Univerzitnej nemocnice Bratislava – Kramáre," doplnila Hopjaková.

9 debata chyba
Viac na túto tému: #vrtuľník #Šaľa #pád z okna #leteckí záchranári