Finančná správa odhalila v Dolnej Strede sklad s 20 tonami nelegálneho tabaku

Príslušníci Finančnej správy (FS) SR zhabali v obci Dolná Streda takmer 20 ton nelegálneho tabaku a tisícky škatuliek neoznačených cigariet.

12.08.2020 15:40
debata (2)

V skladových priestoroch našli aj ďalšie komponenty na výrobu nelegálnych cigariet. Škodu na spotrebnej dani z tabakových výrobkov vyčíslili na viac ako 1,5 milióna eur. V stredu o tom informovala hovorkyňa FS Ivana Skokanová.

„Pri prehliadke v obci Dolná Streda zaistili 930,5 kilogramu rastlinnej tabakovej sušiny v kartónových škatuliach, 50 kusov paliet s obalmi na cigarety známych značiek, štyri kusy paliet s kotúčmi papiera na výrobu cigariet, 346 škatúľ s filtrami na výrobu cigariet a 3231 spotrebi­teľských balení cigariet známych značiek neoznačených slovenskou kontrolnou známkou. Škodu v tomto prípade vyčíslili približne na 6500 eur,“ spresnila Skokanová.

V areáli skladu však objavili aj zaparkovaný plachtový náves, na ktorom našli celkom 99 kartónových škatúľ s tabakom v celkovom množstve takmer 19 ton. V tomto prípade vyčíslili škodu na viac ako 1,5 milióna eur.

Celkovo tak predbežne vyčíslená škoda na spotrebnej dani dosahuje viac ako 1,53 milióna eur. „V prípade dokázania viny hrozí páchateľom pre trestný čin porušovania predpisov o štátnych technických opatreniach na označovanie tovaru trestná sadzba tri až osem rokov,“ uviedla Skokanová.

Finančnej správe sa v ostatnom období podarilo okrem desiatok miliónov cigariet či desiatok ton tabakovej suroviny zaistiť šesť plne funkčných výrobných liniek na výrobu cigariet vrátane ďalších komponentov na výrobu cigariet, baliacich liniek či liniek na spracovanie surových tabakových listov.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Finančná správa #tabak #Dolná Streda