Ministerka po návšteve nemocnice: Musíme investovať viac peňazí do zdravotníctva

Vicepremiérka Veronika Remišová (Za ľudí) sa tiež prišla pozrieť na celoplošné testovanie a navštívila nemocnicu v Trstenej. Podľa vlastných slov navštívila malé obce, aj mestá. Stretla sa s prípadmi, keď boli pozitívne testovaní zdravotníci.

24.10.2020 00:00
Oravský Podzámok / Veronika Remišová Foto:
Veronika Remišová v Oravskom Podzámku
debata (40)

„Videla som ľudí, ktorí boli disciplinovaní, dodržiavali odstupy, mali rúška, prišli na celoplošné testovanie. Jednoducho spolupatričnosť a spolunáležitosť,“ skonštatovala Remišová. Podľa nej celú situáciu vynikajúco zvládajú aj primátori, starostovia, zástupcovia samospráv. „Je to mimoriadne náročné, pretože za päť dní musela byť pripravená armáda, samosprávy, polícia, zdravotníci,“ pokračovala.

Ministerska navštívila pri svojej ceste aj nemocnicu v Trstenej, kde bol zrekonštruovaný jeden pavilón z európskych peňazí. „Odtiaľto si odnášam posolstvo, že musíme investovať viac peňazí do zdravotníctva, aby sme ho spravili odolnejším aj na takéto zaťažkávajúce situácie. Je dôležité, aby sme zmiernili veľký tlak na zdravotníctvo, pretože v mnohých nemocniciach sú už na hranici kapacít,“ uzavrela Remišová.

40 debata chyba
Viac na túto tému: #zdravotníctvo #Veronika Remišová