Zakázali obsluhovať vnútri podnikov? V Piešťanoch kávu servírujú v iglu

Prísne opatrenia nútia aj prevádzkovateľov reštaurácií, aby rozmýšľali nad tým, ako zákazníkov obslúžiť čo najlepšie. Keďže si nikto nemôže len tak prísť na kávu či obed do vnútra reštaurácie, v Piešťanoch pred jednou vyrástli iglu. V jednom si môže posedieť až šesť ľudí v suchu a teple.

26.10.2020 12:00
debata (18)

VIDEO: Káva vonku? Prečo nie, štýlovo v iglu.

Video

„Vlani sme v Bratislave vyskúšali na predĺženie sezóny tri iglu. Tento rok sme premýšľali, či ich rozložiť znova, alebo nie. Keď však prišli epidemiologické opatrenia a možnosť, že si zákazníci môžu posedieť len na terase, rozmýšľali sme, ako ich udržať v bezpečí a dodržať všetky opatrenia. Iglu sú v tomto smere dokonalé, pretože spĺňajú všetko, čo majú spĺňať,“ hovorí jeden z majiteľov siete reštaurácií Regal Burger Jozef Bardík. Iglu dokážu odizolovať skupinu ľudí alebo rodinu od okolia. Zamestnanci iglu po každom zákazníkovi dezinfikujú. Vnútri sú umiestnené čističky vzduchu s UV a hepa filtrami, ktoré majú zachytiť 99,9 percenta potenciálnych vírusov.

Iglu má samonosnú konštrukciu z rúrok. Na nej je upevnená priehľadná fólia, ktorá zadrží vietor, a vnútri je možnosť umiestniť až tri stoly. „My sme tam umiestnili iba jeden stôl. Vnútro je vyzdobené, nasvietené, jednoducho chceme, aby sa v ňom zákazník napriek všetkým okolnostiam cítil príjemne,“ hovorí Bardík.

Piešťanské iglu sú vyhľadávanou atrakciou. „Je to krásne, vyzerá to ako na Vianoce s tými svetielkami,“ je nadšená Jasmína Janíková. „Je skvelé, že niektorí podnikatelia sa dokázali vyrovnať s touto situáciou, neplakať nad ňou, ale vymysleli, ako prežiť aj napriek tomu, čo sa vonku deje,“ myslí si Pavol Krško.

Bardík tvrdí, že s hosťami zatiaľ nemali žiadne väčšie problémy, sú disciplinovaní, dezinfikujú si ruky pred vstupom do iglu. Hoci takto môžu obslúžiť len obmedzený počet zákazníkov, snažia sa fungovať aj v časoch pandémie. „Samozrejme, tržby nie sú také ako cez leto. Terasa je využitá možno na desať percent, ale fungujeme, nemuseli sme nikoho prepustiť a môžeme ísť ďalej,“ uzavrel Bardík.

18 debata chyba
Viac na túto tému: #reštaurácia #koronavírus