Pri incidente pod Mostom SNP išlo o vodiča MHD, potvrdil dopravný podnik

Dopravný podnik Bratislava (DPB) potvrdil, že pri utorkovom incidente na zastávke pod bratislavským Mostom SNP išlo o vodiča bratislavskej MHD. Ten bol predvedený na policajné oddelenie po tom, čo policajná hliadka spozorovala, že nedodržiava aktuálne protipandemické opatrenia, nemal prekrytý nos a ústa ochranným rúškom či respirátorom, fajčil na zastávke, nechcel preukázať svoju totožnosť a na výzvy polície nereagoval.

04.03.2021 15:32
SR Bratislava Doprava Semafor Farby BAX Foto: ,
V pozadí Most SNP v Bratislave.
debata (73)

„Situácia nás nesmierne mrzí a robíme všetko pre to, aby sa už neopakovala. S dotyčným vodičom už mal jeho nadriadený rozhovor. Viac informácií k vzniknutej situácii nebudeme poskytovať, nakoľko je v štádiu vyšetrovania,“ uviedla hovorkyňa DPB Ľubica Melcerová.

K incidentu došlo v Bratislave v utorok krátko po 8.45 h na zastávke Most SNP. Policajná hliadka spozorovala muža, ktorý nedodržiaval aktuálne protipandemické opatrenia, a to prekrytie nosa a úst rúškom, respirátorom či šatkou. Týmto konaním sa podľa polície dopustil priestupku. Okrem toho muž podľa polície nerešpektoval zákaz fajčenia na zastávke, čím sa dopúšťal taktiež priestupku. Odmietol polícii aj hodnoverným spôsobom preukázať svoju totožnosť.

Celý incident zachytili okoloidúci, jeden z nich video pridal na sociálnu sieť, kde ho doposiaľ zdieľalo viac ako 30-tisíc používateľov. Na video zo zásahu reagovala aj polícia s tým, že niektoré informácie označila za nepravdivé.

„Pri kontrolách je veľmi dôležité komunikovať s policajtmi. Policajti voči občanom postupujú ústretovo. Muž s policajnou hliadkou odmietol spolupracovať a na výzvy polície nereagoval. Následne bol zo strany polície vyzvaný k podaniu vysvetlenia na útvare Policajného zboru. Túto výzvu však takisto odmietol. Z uvedeného dôvodu bol v zmysle zákona predvedený na príslušný útvar Policajného zboru,“ vysvetlilo na sociálnej sieti Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Bratislave. Vodič bol po podaní vysvetlenia následne o 09.20 h prepustený na slobodu. „Za takéto konanie hrozí mužovi v správnom konaní sankcia 1650 eur,“ uviedla polícia.

73 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #Most SNP #polícia SR