Stropkovčan riadil nákladiak s 2,8 promile v krvi. Bez vodičáku

Policajná hliadka v sobotu večer zastavila na ulici Slovenskej v Bardejove 43-ročného muža zo Stropkova na nákladnom motorovom vozidle značky Renault.

21.06.2021 14:00
debata (7)

Pri kontrole bolo zistené, že nie je držiteľom vodičského oprávnenia. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová.

„Vodič bol podrobený dychovej skúške, ktorej výsledok dosiahol hodnotu až 1,35 miligramu etanolu na liter vydychovaného vzduchu,“ uviedla Ligdayová. V prepočte je to viac ako 2,8 promile.

Muž bol ako podozrivý zo spáchania trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky obmedzený na osobnej slobode a umiestnený do cely policajného zaistenia.

Pil aj Vranovčan

Do cely policajného zaistenia umiestnila polícia 37-ročného Vranovčana, ktorý bezdôvodne prechádzal do protismeru jazdy. V dychu mu namerali viac ako 1,7 promile alkoholu. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová.

„Vodič viedol osobné motorové vozidlo zn. VW po štátnej ceste III/3629 v smere jazdy od obce Holčíkovce na obec Rafajovce, pričom bezdôvodne prechádzal do protismernej časti vozovky. Z tohto dôvodu bol policajnou hliadkou zastavený a podrobený kontrole,“ spresnila s tým, že sa tak stalo v sobotu krátko pred 18.00 h. Muža obvinili z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

Prokuratúra stráca trpezlivosť

Generálna prokuratúra v pondelok informovala, že budeb analyzovať a hodnotiť stav zákonnosti trestného stíhania trestných činov pod vplyvom návykovej látky.

„Nieto jediného dňa bez vodičov pod vplyvnom alkoholu, ktorí majú na svedomí aj tie najzávažnejšie následky – stratu života nevinných. Stav dospel do štádia, ktorému sa nemožno nečinne prizerať, ale je nevyhnutné reagovať a prijať účinné opatrenia na jeho zvrátenie a nápravu,“ vyhlásil generálny prokurátor Maroš Žilinka.

maroš žilinka Čítajte viac Opití za volantom zburcovali Žilinku, preskúma takéto trestné činy
7 debata chyba
Viac na túto tému: #alkohol za volantom