Primátor Bratislavy ocenil významné osobnosti mesta

Primátor hlavného mesta Matúš Vallo ocenil významné osobnosti, ktoré svojimi činmi a ideami prispeli k lepšej Bratislave. V stredu na nádvorí bratislavského Primaciálneho paláca slávnostne udelil cenu primátora, ktorou je tento rok grafika Bratislavy od akademického maliara Miroslava Cipára.

23.06.2021 22:29
debata (1)

Ocenenie získali spoluzakladatelia Nadácie Horský park Mária Filková a Kamil Procházka za osobný prínos na zveľaďovaní Horského parku a zásluhy na budovaní príjemnejšej a zelenšej Bratislavy. Cena bola taktiež udelená zakladateľom Divadla bez domova Patrikovi Krebsovi a Uršule Kovalyk za inšpiratívnu prácu s marginalizovanými skupinami ľudí a za dotváranie identity Bratislavy ako mesta pre všetkých, taktiež aj členovi bratislavského konventu Milosrdných bratov – bratovi Richardovi Jombíkovi za výnimočný prejav ľudskosti a za dotváranie identity Bratislavy ako mesta, v ktorom na ľudskej dôstojnosti každého záleží. Jombík sa venuje ľuďom bez domova.

Ocenený bol aj vrcholový športovec, významný a dlhoročný organizátor atletických podujatí pre svetovú špičku, ale aj pre deti a mládež Imrich Ozorák za osobitný prínos v oblasti rozvoja atletiky a za zásluhy na budovaní športových príležitostí pre deti a mládež v Bratislave.

Kolektívna cena Covid hrdinovia za veľké osobné nasadenie a obetavosť pri starostlivosti o seniorov počas pandémie ochorenia COVID-19 bola udelená ôsmim ženám. Každá z nich reprezentuje jedno zariadenie pre seniorov. Ocenené boli vedúca sociálno-ošetrovateľského úseku z Petržalského domova seniorov Vlasta Ležovičová, vedúca zdravotno-sociálneho úseku zo zariadenia Gerium Anna Kováčová, Terézia Beňová z Domu tretieho veku, sestra zo zariadenia Archa Ingrid Silvánová, zástupkyňa riaditeľky a krízová manažérka pri zvládaní a manažovaní pandemickej situácie zo zariadenia Domov jesene života Renáta Gomoláková, vedúca ošetrovateľsko-opatrovateľského oddelenia z Domova pri kríži Katarína Blažeková, vedúca sestra z Domova seniorov Lamač Dagmar Perhalová. Cenu primátora získala aj iránska študentka medicíny Maryam Zarinshad, ktorá vypomáhala vo viacerých zariadeniach počas vianočných sviatkov.

Bratislavský primátor udelil aj dve špeciálne uznania a poďakovania za celoživotný prínos. Jedno patrí Ladislavovi Holáskovi (laureátovi ceny primátora z roku 2010), ktorý celý svoj život zasvätil hudbe, za aktívne pôsobenie v Speváckom zbore mesta Bratislavy. Druhé smerovalo Miroslavovi Cipárovi (laureát ceny primátora z roku 2001), ktorý je spoluzakladateľom súťažnej prehliadky originálov ilustrácií kníh pre deti Bienále ilustrácií Bratislava a autorom mnohých log, ktoré dotvárajú kultúrnu identitu mesta Bratislavy.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #ocenenie #Miroslav Cipár #matúš vallo