Bratislava dosiahla významný míľnik v očkovaní

Bratislava dosiahla 75-percentnú zaočkovanosť prvou dávkou vakcíny proti ochoreniu COVID-19 vo vekovej kategórii nad 50 rokov.

16.09.2021 11:56
debata (16)

„Je to veľmi dôležitý údaj, pretože práve od tohto čísla sa odvíja aj farba COVID semafora v našom meste," uviedol na sociálnej sieti primátor Bratislavy Matúš Vallo. Dodal, že po potvrdení tohto čísla zaočkovaných aj druhou dávkou by to malo hlavnému mestu zaručiť o dva stupne lepšiu farbu semafora.

Primátor poznamenal, že vďaka tomu sa život v meste nezastaví a mala by byť zaručená možnosť stretávať sa, organizovať podujatia, mať otvorené terasy, obchody a služby. „Pokaziť nám to môže len to, ak susedné okresy budú mať veľmi zlé čísla, alebo ak ku zmene semafora príde ešte skôr, ako tých 75 percent spoluobčanov bude spĺňať podmienky plnej zaočkovanosti," skonštatoval Vallo s tým, že dúfa, že sa to nestane. „Chcem vám všetkým poďakovať, urobili ste pre seba, pre svojich blízkych aj pre naše mesto najviac, čo ste v tejto situácii urobiť mohli," uzavrel.

SR Bratislava koronavírus demonštráciea očkovanie BAX Čítajte viac Zelené Slovensko je minulosťou, okresy budú už aj bordové
16 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #koronavírus #Covid automat