Požiar haly v Trebišove likvidovali dva dni, škody sa blížia k miliónu eur

Minimálne 700 ton odpadu horelo dva dni v Trebišove na Sadovskej ulici.

28.09.2021 05:00
Hasenie haly v Trebišove Foto:
Hasenie haly v Trebišove.
debata (1)

Oheň vznikol v priestoroch, kde bol uskladnený tuhý druhotný produkt, ktorý sa používa ako palivo. Hasiči spresnili, že plastový odpad bol uskladnený v hale veľkej 40×100 metrov, pričom bol naskladaný do výšky štyroch metrov.

„Pri požiari zhorel vysokozdvižný vozík a doposiaľ presne nezistený počet technických strojov. Poškodeným spoločnostiam bola spôsobená škoda doposiaľ predbežne vyčíslená na viac ako 900-tisíc eur. Udalosť sa zaobišla bez zranení,“ povedala hovorkyňa krajského policajného riaditeľstva Jana Mésarová.

Hasenie haly v Trebišove.
Hasenie haly v Trebišove.
+8Hasenie haly v Trebišove.

„Na mieste udalosti zasahovali takmer štyri desiatky príslušníkov Hasičského a záchranného zboru z Trebišova, Košíc, Michaloviec a zo Záchrannej brigády HaZZ v Humennom a dobrovoľní hasiči z obcí Streda nad Bodrogom, Borša, Michaľany a Zemplínska Teplica, ktorí sa požiar snažili dostať pod kontrolu,“ spresnili hasiči.

Hasiči s požiarom bojovali v nedeľu, ale ešte aj v pondelok. Zásah im komplikovali aj propánbutánové fľaše uskladnené v blízkosti haly. Tie sa pred požiarom podarilo uchrániť a premiestniť do bezpečia. „Následkom požiaru došlo k zrúteniu strešnej konštrukcie objektu. Zasahujúci hasiči na mieste naďalej vykonávajú lokalizačné a likvidačné práce,“ opisujú zásah hasiči.

Polícia miesto udalosti zadokumentovala spolu s expertmi z Požiarnotechnic­kého a expertízneho ústavu ministerstva vnútra. Obhliadka miesta činu bola vykonaná aj za účasti psovoda so služobným psom, špeciálne vycvičeným na vyhľadávanie akcelerátorov horenia.

„Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Trebišove v tejto súvislosti začal trestné stíhanie pre trestný čin poškodzovania cudzej veci. Celkový rozsah spôsobených škôd a presná príčina vzniku požiaru je predmetom ďalšieho vyšetrovania,“ dodala hovorkyňa polície na záver.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #požiar #Košický kraj #Trebišov #policajné vyšetrovanie