Vírus z košických škôl ustupuje

Epidemiologická situácia na základných školách v Košiciach sa oproti minulému týždňu výrazne zlepšila. Ochorenie COVID-19 zistili na 11 školách v meste, čo je o päť menej, ako to bolo pred týždňom.

29.09.2021 04:45
debata (8)

V karanténe sú žiaci z 23 tried. Uplynulý týždeň mali on-line výučbu v 43 triedach. Najviac pozitívne testovaných je na ZŠ Polianska, kde sú v karanténe štyri triedy. Na ZŠ Krosnianska 4 majú vo dvoch triedach pozitívnych spolu sedem žiakov a dvoch učiteľov. Na dvoch tretinách košických škôl však už prebieha vyučovanie v štandardnom režime.

„Teší nás, že klesajú počty nakazených detí aj zamestnancov. V pondelok sme mali nahlásených celkovo 24 pozitívnych žiakov, troch učiteľov a dvoch nepedagogických zamestnancov, čo je o polovicu menej ako minulý týždeň. Sme radi, že nepriaznivý trend od začiatku školského roka sa obrátil a veríme, že čo najviac detí sa bude môcť aj naďalej vzdelávať priamo vo svojich školách,“ uviedla námestníčka primátora mesta Košice Lucia Gurbáľová.

V košických školách je v karanténe momentálne okolo 600 detí. Zhruba 100 z nich si na ZŠ Postupimská, ZŠ Laca Novomeského a ZŠ Krosnianska 2 „odpykalo“ záverečný deň karantény a od utorka sú už opäť v laviciach.

© Autorské práva vyhradené

8 debata chyba
Viac na túto tému: #Košice #školy #Košický kraj #koronavírus