V bratislavskom Starom Meste sa množia prípady výskytu diviačej zveri

V bratislavskom Starom Meste sa v posledných dňoch množia prípady výskytu diviačej zveri. Ide najmä o obývanú lokalitu ohraničenú Tichou a Svetlou ulicou.

18.10.2021 12:02
debata (39)

Mestská časť ubezpečuje, že hľadá vhodné riešenie situácie. V prípade potreby je pripravená podať žiadosť o mimoriadny lov. Samospráva o tom informuje na svojej webovej stránke.

Mestská časť i hlavné mesto zároveň obyvateľov dotknutých lokalít upozorňujú, aby dodržiavali zvýšenú opatrnosť, aby zvyšky potravy vyhadzovali do vonkajších odpadových nádob len dobre uzavreté vo vreciach a aby mali psy počas prechádzky na vôdzke. Chorú či uhynutú zver je potrebné nahlásiť mestskej polícii. Na ňu sa môžu obrátiť aj v prípade, keď diviačiu zver stretnú v meste.

„Ak sa situácia v najbližších dňoch neupokojí, mestská časť je pripravená podať na okresný úrad, pozemkový a lesný odbor, žiadosť o mimoriadny lov diviačej zveri,“ konštatuje samospráva. Pripomína, že požiadať o takýto lov diviačej zveri na nepoľovných pozemkoch môžu aj vlastníci dotknutých pozemkov.

39 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #diviak